تیم مختلط آلمان در نخستین رویداد فصل ۲۰۲۴/۲۵ جام جهانی پرش اسکی FIS در لیلهامر نروژ، پیروزی بینقصی به دست آورد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ تیم چهار نفره آلمان متشکل از سلینا فریتاگ، آندریاس وِلینگر، کاترینا اشمید و پیوس پاشکه با کسب مجموع ۱۰۹۷٫۴ امتیاز از هشت پرش خود، با اختلاف زیادی از نروژ (۱۰۷۵٫۱) و اتریش (۱۰۶۵٫۹) پیشی گرفتند و جایگاههای خود را از مرحله مقدماتی حفظ کردند.
وِلینگر در خصوص این پیروزی گفت: “این آغاز کاملی برای فصل است. در تیم، با هم میبریم و با هم میبازیم. امروز من دلیل پیروزی نبودم، چون سه همتیمیام کار فوقالعادهای انجام دادند و من خیلی خوشحالم که بخشی از این تیم هستم.”
خلاصهای از رقابت تیم مختلط
در رقابت تیم مختلط، مانند همیشه، زنان اولین پرش را انجام دادند. تتیا ناپیلتیچوک، پرشکار ۲۰ ساله اوکراینی، فصل را با پرشی به مسافت ۷۰ متر آغاز کرد و ۲۵.۹ امتیاز کسب کرد. اما عملکرد قدرتمند تیم آلمان با ۱۳۷.۶ امتیاز، اتریش با ۱۳۰.۹ و نروژ با ۱۲۰.۲ امتیاز، تیمهای برتر مرحله اول را تشکیل دادند.
اتریش با پرش چشمگیر دانیل تسوفنیک (۱۲۴.۵ متر) به صدر جدول رسید، اما نیکا پروِچ از اسلوونی، قهرمان قبلی جام کریستال زنان، با پرشی به مسافت ۱۳۸ متر و کسب ۸۷ امتیاز، تیم خود را به ردههای بالاتر بازگرداند.
آمریکا نیز به دلیل نقص در لباس تیت فرانتز، نتوانست به مرحله دوم برسد و شانس خود را برای ادامه رقابت از دست داد.
پس از پایان دور اول، آلمان با ۵۵۱.۲ امتیاز در صدر قرار داشت و ۸.۹ امتیاز از نروژ جلوتر بود. اعتراض نروژ باعث شد که پرش آنا اودینه استروم از ۱۲۰ متر به ۱۲۳ متر ارتقا یابد و فاصله امتیازی به ۳.۵ امتیاز کاهش یابد. اسلوونی با ۳۲ امتیاز عقبتر در رده چهارم قرار داشت.
در دور دوم، آلمان همچنان با قدرت پیش میرفت و تیم نروژ با عملکرد خوب استروم، کریستوفر اریکسن سوندال، ایرین ماریا کواندال و ماریوس لیندوک، جایگاه دوم را حفظ کرد. اسلوونی با عملکرد برجسته پروِچ (۱۳۹.۵ متر و ۸۹.۷ امتیاز) امیدوار به کسب مدال بود، اما در نهایت در رده چهارم ایستاد. اتریش با پرشهای خوب یان هرل در آخرین دور، به رده سوم رسید و مدال برنز را کسب کرد.
قدمی به سوی برابری جنسیتی در ورزش
رویداد تیم مختلط، که اولین بار در مسابقات جهانی FIS 2013 برگزار شد و در المپیک ۲۰۲۲ پکن به نمایش گذاشته شد، پس از یک سال غیبت دوباره به چرخه جام جهانی بازگشت. این رقابت بخشی از تلاشهای FIS برای ترویج برابری جنسیتی در ورزش است، بهطوری که در این فصل شش رویداد مشترک برای مردان و زنان در یک مکان و در یک هفته برگزار میشود که این تعداد در فصل ۲۰۲۵/۲۶ افزایش خواهد یافت. هدف نهایی FIS این است که پس از بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۶ در میلان-کورتینا، تقویم مشترک برای مردان و زنان بهطور کامل برقرار شود.