فرهنگی و هنری

عبدالهی سرپرست دانشگاه خوارزمی: “استاندار البرز می‌تواند ناجی دانشگاه باشد”

✍️ #رضا_قاسم‌پور :دکتر مقصود فراستخواه در مقدمه کتاب ارزشمند “دانشگاه خوارزمی در آینه تاریخ” می‌نویسد: تاریخ آموزش عالی در ایران بی‌تردید بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ معاصر این سرزمین کهن است که در عصر مدرن فراز و فرودهای بسیاری را از سر گذرانده است. بدون شک پیشینه دانشگاه خوارزمی در داستان دلکش اما پرتنش علم ورزی مدرن در ایران یکصد سال قبل تاکنون، نقشی برجسته دارد؛ از دارالمعلمین مرکزی گرفته تا دارالمعلمین عالی و دانشسرای عالی تا پیوستن به دانشگاه تهران و بعد جدایی از آن و تغییر نامش به دانشگاه تربیت معلم؛ همچنین تأکید بر نقش مأموریت گرایی آن در تربیت معلم و مولد بودن دانشگاههای تربیت معلم است. با پیروزی انقلاب اسلامی نظم نوین جامعه علمی کشور عاملی برای استقلال مراکز ادواری این دانشگاه کهن شد و در نهایت با سیاست کلان کشور و عبور از نقش تربیت دبیر عملا به سوی دانشگاهی جامع پیش رفت. در راستای این توسعه در سال ۱۳۹۰ نام دانشگاه تربیت معلم به نام یکی از دانشمندان نام آور ایران زمین؛ یعنی “خوارزمی” تغییر پیدا کرد و…

🔷رسالت خبرنگار؛ روشنگری‌ست

دوشنبه ۱۹ خرداد ۴۰۴ به دعوت روابط عمومی دانشگاه خوارزمی همراه با مهندس مهدی حسنی(از مسئولین ارشد شورای عکاسی استان البرز) برای روشنگری و همچنین بررسی چالش‌های قدیمی‌ترین دانشگاه ایران در دفتر مدیریت دانشگاه حاضر شده و در خصوص مسائلی چون اساتید پروازی، نسبت با دولت وفاق، چرایی ارتباط ناکافی و تاثیر و تاثرات اندک دانشگاه خوارزمی با تحولات و رویدادهای استان، چالش‌های استقرار دپوی مترو در ضلع غربی دانشگاه، آخرین وضعیت سرپرستی و… گپ و گفتی چند جانبه رد و بدل می‌شود آنچه در ادامه تورق می‌کنیم نقل به مضمون این گفتگو می‌باشد. ضمن اینکه برای رضا قاسم‌پور فرصت مغتنمی برای مرور خاطرات نوستالوژیک دوره دانشجویی در قاموس دانشگاه خوارزمی می‌باشد. همچنین موارد مطروحه در این گزارش وحی منزل نبوده و می‌تواند مورد نقد منصفانه جامعه هدف و مداقه بی‌تعارف کارشناسان مستقل قرار گیرد.

🔷مدیریت خرچنگی ضدتوسعه است

عبدالهی ضمن استقبال از جلسه و اذعان به ضرورت توسعه ارتباط با رسانه‌های گروهی استان می‌افزاید: افتخارم معلمی دانشگاه بوده و هیچ ادعای خاصی ندارم. از سال ۸۵ در دانشگاه خوارزمی با چالش‌ها (فرصت‌ها و تهدیدات)از نزدیک و بلاواسطه آشنا هستم. در گذشته نه چندان دور دانشگاه با مدیریت خرچنگی و ضدتوسعه، فدای برخی کوته‌فکری‌ها شده است. بنده روحیه تحول‌خواهی داشته و معتقد به تعامل درون و برون دانشگاهی هستم. آینده دانشگاه نباید فدای تصمیمات لحظه‌ای و احساسی شود. در انتخابات اخیر در سمت درست تاریخ(طرف تحول‌خواهی) بوده و معتقدم تحول‌خواهی را نباید به لقلقه زبانی تقلیل داد بلکه مشی اصلاح‌طلبی باید در رفتار افراد نمود داشته باشد. برای پیشبرد امورات دانشگاه و خروج از آچمزهای پیدا و پنهان از هر گونه تعامل و مذاکره با مدیریت عالی استان، مجموعه شورا و شهرداری و سایر نهادهای مرتبط استقبال می‌کنیم.

🔷نگاهم به دانشگاه راهبردی و جهانی‌ست

در خصوص اساتید ترددی از تهران طرحی برای ماندگاری و خانه‌دار شدن اساتید در قالب شرکت تعاونی داریم. اجرای طرح می‌تواند به تثبیت اساتید در کرج و حذف تدریجی اساتید ترددی منجر شود. از ۱۵ دانشکده ۹ تا کلن در کرج مستقر شده و الباقی در دانشگاه خوارزمی تهران هستند. متاسفانه مجلس با پیشنهاد افرایش ۴۲ درصدی بودجه دانشگاه مخالفت کرده و دانشگاه خوارزمی را در تنگنای مالی قرار داده است.
نگاهم به دانشگاهِ مادر و معین خوارزمی،نگاهی استراتژیک و جهانی‌ست. البرز قطب صنعتی و علمی پژوهشی کشور و در مسیر تردد ۱۴ استان بوده و لینک کردن دانشگاه خوارزمی با شهرک‌های صنعتی، مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند مزیت‌های نسبی دانشگاه باشد.

🔷آماده تعامل با دستگاه‌های مرتبط هستیم

فارغ از اینکه فردا چه کسی مدیریت و مسئولیت دانشگاه را به دوش خواهد کشید برای ساماندهی ضلع دو کیلومتری شرق دانشگاه از مدیریت عالی استان، مسئولین شورا و شهرداری کرج درخواست و انتظار مساعدت و همراهی مسئولانه داریم تا با راهبری دکتر عبدالهی استاندار ساعی در یک تعامل سازنده و بردبرد وارد شده و با صدور مجوز تغییر کاربری ضلع شرقی به تجاری، چند هدف راهبردی را توامان به شرح زیر پیش برده و در دوره مسئولیت خود شگفتی‌ساز باشیم.

🔻حل مسئله دپوی مترو کرج
🔻ساماندهی و به‌روز رسانی میدان دانشگاه با عقب نشینی‌های لازم
🔻زیباسازی و احیای خیابان شمالی جنوبی ضلع شرقی دانشگاه با تجاری‌سازی هدفمند و متناسب با نیازهای منطقه
🔻حل و فصل مشکلات مالی دانشگاه و حرکت به سمت خودکفایی و شکوفایی.

بدیهی‌ست که احیای شرق دانشگاه نقطه آغاز خوبی برای ساماندهی غرب کرج بوده و لحاظ پیوست‌های فرهنگی،ورزشی، نیازهای منطقه و جانمایی مسئولیت اجتماعی در پیشنهاد تجاری‌سازی ضلع شرقی دانشگاه می‌تواند نقطه عطفی در احیای سیمای مناطق محروم مجاورت دانشگاه خوارزمی تلقی شود.
در یک کلام استاندار محترم البرز می‌تواند با راهبری این پیشنهاد؛ ناجی و گره‌گشای مشکلات دانشگاه خوارزمی کرج باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا