
کوکلو چینیلر تک آمانا بند اورگیموار⁉️
رضاقاسمپور:سردبیر پایگاه خبری موجنو نیوز-دوشنبه ۱۹ آذرماه ۴۰۳ به دعوت مسعود نیرومند (فرزند ارشد مرحوم استاد کریم نیرومند)در معیت خانم دکتر اسفندیاری (رییس انجمن ناشران استان البرز) در گوهردشت کرج از گنجینه تألیفات و آثار چاپ شده و نشده استاد نیرومند بازدید میکنیم. در این دیدار دوستانه خاطرات استاد کریم نیرومند توسط طاهره خانم و آقا مسعود نیرومند بازخوانی و تورق میشود از وعده وعیدهای به جا مانده همشهریانی چون یوسف مرادلو برای چاپ آثار تا مصاحبههای نشریاتی چون موجبیداری، از مساعدت رسول بیات(در انتشار کتاب دانشمندان و رجال لشگری و کشوری زنگان)تا برگزاری نکوداشت استاد نیرومند توسط انجمن تاریخ زنجان و…
🌀در تعاطی اندیشه و تضارب پیشنهادات چهارگانه مقرر میگردد که موسسه فرهنگی هنری زنجانیهای مقیم البرز(اشراق البرز) با مشارکت بنیاد ایران شناسی شعبه البرز و ارشاد اسلامی مراسم نکوداشتی برای استاد نیرومند در کرج برگزار نماید. همچنین خانم اسفندیاری وعده پیگیری پروسه چاپ آثار باقیمانده استاد نیرومند را تقبل مینماید. در لابهلای سخنانمان آه و حسرتی تاریخی در نگاه آقا مسعود و اشکی در گوشه چشمان طاهره خانم(دختر استاد نیرومند) جاریست.برای کمک گرفتن از ظرفیت شورای شهر زنجان زنگی به منصور مرادلو رییس شورا زده و تامین مالی چاپ آثار استاد را طرح موضوع میکنم. آقا منصور ضمن استقبال از این کار سترگ، ما را به ارتباطگیری با کمیسیون فرهنگی شورا توصیه میکند و…
🌀مسعود نیرومند متولد ۱۳۴۱ زنجان، دبیر ریاضی بازنشسته ناحیه ۳ کرج و طاهره خانم عزادار عزیزانشان (مادر و برادر کوچکتر) میباشند که متاسفانه حوالی عید نوروز دو سال پیش به دیار باقی شتافتهاند.
در ادامه اقا مسعود وارد متن بحث شده و از خدمات نیمقرنی پدر و مصائب و مظلومیتش در غربت سخن میراند.
از کسانی که در حق پدر جفا کرده و آثارش را به نام و کام خود مصادره به مطلوب کردهاند از مسئولین و نامسئولان فرهنگی – سیاسی که وعدهها داده و در صحنه عمل نیست و نابود شدند. خلاصه آقا مسعود و طاهره خانم از کسانی که با وعدههای سرِ خرمن با روح و روان پدر و خانوادهاش بازی کردهاند دلِ پری داشته و به باد انتقادشان میگیرند. از غریب نوازی زنجانیها گرفته تا بیتوجهی به مفاخر و مشاهیر خودشان،از دهها کتاب چاپ شده و نشدهای که هر کدام به نوعی مظلوم و مغفول واقع شدهاند.
غم پنهانی اقا مسعود را با گوشت و پوست خود از نگاه نافذ و شکوه عریانش درک میکنیم. سراپا گوشیم و در برخی از مواقع همذات پنداری عجیبی با استاد کریم نیرومند و پسر و دختر برومندشان حس میکنیم.
🌀 کریم نیرومند؛ پژوهشگری نستوه و پرکار
استاد کریم نیرومند متولد اول فروردین ۱۳۱۰ شهر زنجان در خانوادهای پرجمعیت بوده و برای تامین مخارج تحصیل از دوره کودکی تن به تلاشی بیامان داده است.
نبوغ ادبی و حس کنجکاوی نیرومند در مدرسه هویدا بوده و بزودی مورد توجه معلمان و اطرافیانش قرار میگیرد. به خاطر چالش با “محمود خان ذولفقاری” با تحریک وی به سربازی اجباری فرستاده میشود. پس از اخذ لیسانس تاریخ از دانشگاه تهران نهایتا به عنوان معلم به دستگاه تعلیم و تربیت ملحق شده و در کنار تدریس تاریخ، جغرافیا و… به کندوکاو در خصوص فرهنگ، ادبیات، تاریخ و جغرافیای خطه زرخیز زنجان و شمال غرب میپردازد.
🌀 آثار چاپ شده و در حال انتشار
دکتر حسین عسکری (البرز پژوه نامی) سال ۱۳۹۲ پس از ملاقات استاد نیرومند در گوهردشت کرج طی یادداشتی در روزنامه پیام آشنا مینویسد:
“این مورخ، پژوهشگر و جغرافیدان زنجانی بود که پس از پیروزی انقلاب، در گوهردشت کرج سکونت گزید. آثار استاد نیرومند محل رجوع پژوهش گران در شناخت فرهنگ و تاریخ استان زنجان است. تذکره سخنوران و خطاطان زنجان (چاپ ۱۳۴۷)، شرح زندگانی دانشمندان، روات، رجال لشکری و کشوری استان زنجان (چاپ ۱۳۸۵)، مشاهیر (عرفا، حکما، شعرا و هنرمندان) شهرستان تاریخی خدابنده (چاپ ۱۳۸۸)، تاریخ پیدایش تصوف و عرفان و سیر تحول و تطور آن (بخش اوّل)، عرفا و حکمای استان زنجان (بخش دوّم) (چاپ ۱۳۶۴) و حاج میرزا علی اصغرخان مشیرالممالک زنجانی معروف به حاجی وزیر از جمله آثار چاپ شده استاد نیرومند است. او ۱۴ عنوان کتاب درباره زنجان نوشته که هنوز ۹ جلد آن منتشر نشده است.
استاد کریم نیرومند سال ها به معلمی مشغول بود و همزمان با آن به تحقیق در فرهنگ، هنر و تاریخ زنجان می پرداخت. پیکر این پژوهش گر زنجانی – البرزی در آرامستان پایین زنجان و در کنار آرامگاه استاد حسین منزوی غزل سرای نامدار ایران به خاک سپرده شده است. او همیشه در آثارش از نام اصیل «زنگان» به جای نام مجعول «زنجان» استفاده می کرد.
روحش شاد و قرین رحمت الهی باد.”