فرهنگی و هنری

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی تهران: گردشگری صلح و دوستی با چاشنی وفاق ملی

✍️ #رضا_قاسم‌پور:از اصفهان تا نصف جهان:
پایگاه خبری موج نو نیوز :جمعه ۲۶ بهمن ۴۰۳ برای بازدید از غرفه‌های گردشگری در نمایشگاه بین‌المللی تهران حاضر می‌شویم. برخی از سالن‌ها خلوت و برخی توام با جنب و جوش و هیاهوی هنرمندان از اقوام مختلف است. اعراب،ترکمن‌ها،لرها، کردها، کرمانچ‌ها، بلوچ‌ها، عشایر بختیاری و قشقایی و بالاخره آشیق‌ها و رقصنده‌های لیزگی آذربایجانی زینت بخش سالن‌های نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران بزرگ هستند. بطور خاص از غرفه‌ استان‌های البرز،زنجان و اصفهان دیدن می‌کنیم. دکتر زینالی سرپرست میراث فرهنگی البرز سرگرم میهمانان ویژه برای جذب سرمایه‌گذار در پروژه‌های البرز است فرصت مناسب ایجاد نمی‌شود. در غرفه اصفهان مورد استقبال گرم و صمیمی دکتر امیر کرمزاده مدیرکل توانمند اصفهان قرار می‌گیریم. دکتر مصطفی علمی‌فرد از بچه‌های قدیم دبیرستان شریعتی زنجان(کارگردان و فیلمساز ملی) نیز به جمع ما ملحق می‌شود. نیم‌ساعتی گپ و گفت ما تداوم می‌یابد. حرف‌های پخته و کارشناسی دکتر کرمزاده در خصوص چالش‌های صنعت گردشگری، بسیار روشنگر و شنیدنی است. بعضا از ارتعاش کلمات و زبان بدن کرمزاده بوی وزارت استشمام می‌شود و البته این آرزوی قابل حصول برای امیر جوان می‌باشد.

🌀گردشگری صلح با چاشنی وفاق ملی

“قرار است هر استان با یک تِم در این نمایشگاه حضور داشته باشد که بر این اساس، استان البرز با تِم رویدادهای گردشگری، استان‌های بوشهر، مازندران و هرمزگان با تم گردشگری دریایی، استان تهران با تم گردشگری صلح و وفاق ملی، چهارمحال بختیاری با تم گردشگری ماجراجویانه، خوزستان با تم گردشگری اقوام، استان خراسان جنوبی و سمنان با تم گردشگری روستایی، خراسان رضوی با تم گردشگری زیارت و سلامت، استان زنجان با تم گردشگری اکوتوریسم، سیستان و بلوچستان و گیلان با تم گردشگری خوراک، استان قزوین با تم گردشگری‌های نوین، استان قم با تم گردشگری مذهبی، کرمان با تم گردشگری میراث جهانی و راه ادویه، کردستان با تم گردشگری موضوعی، کهگیلویه و بویر احمد با تم گردشگری صنعتی، استان گلستان با تم گردشگری فرهنگی، لرستان با تم گردشگری تاریخی، استان مرکزی با تم گردشگری ادبی، همدان با تم گردشگری کودک و استان‌های ایلام و یزد با تم گردشگری طبیعت گردی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.”

🌀آشیق‌لارین سازلاریندا سوزوم وار

“با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشت و افزایش هزینه سفر، طرحی با عنوان «حراج سفر» از سوی شرکت‌های گردشگری در این نمایشگاه رونمایی می‌شود.
در حیاط نمایشگاه نیز هر روز تعدادی از گروه‌های آئینی محلی، نمایشی را به اجرا می‌گذارند. اجرای رقص محلی مردان عشایر سنگسر، اجرای برنامه آئینی منطقه ترک‌نشینان بخش کالپوش شهرستان میامی سمنان، مراسم آئینی ازدواج ایل جالبارز، آئین سنتی عروس گوله‌ی و دف‌زنی، حرکات نمایشی و نمادین زندگی روزمره روستایی، آئین بیاگردانی استان مرکزی، مراسم آئینی شوشی، رقص محلی کرمانجی، مراسم عروس‌بران، حنابندان و اجرای نوای سنتی آهای گل، اجرای نمادین پنبه‌زنی گلستان، اجرای موسیقی مقامی مازندران، هل‌پرکه سنجابی، دف نوازی گروهی، رقص شمشیر سیستان، رقص سه‌چاپی میرجاوه، رقص سنتی لری، آئین کاشت و داشت آذربایجان شرقی از رویداهای آئینی نمایشگاه است.”

🌀از استارتاپ‌های گردشگری تا…

“بخش ویژه‌ای امسال به گردشگری کودک و خوراک اختصاص داده شده است. کارگاه‌های آموزشی همزمان با این نمایشگاه در سالن اجتماعات مجموعه نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. آسیب‌شناسی چالش‌های آموزش گردشگری، شرکت‌های مسافرتی، هتل‌ها، بومگردی و راهنمایان گردشگری، پرنده‌نگری و نقش آن در توسعه پایدار، استارت‌اپ‌های گردشگری، گردشگری کودک، راه‌اندازی و مدیریت بوتیک هتل، ژورنالیسم سفر، چالش‌های سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی طرح‌ها، برندسازی مقاصد سفر، موزه‌ها به عنوان مکان هویت‌ساز، تجربه‌های نمایشگاه‌های بین‌المللی، گردشگری محیط زیست و باستان‌ شناسی، نقدی بر برنامه هفتم توسعه، مقاصد جدید گردشگری خوراک، گردشگری علمی، عشایر و هوش مصنوعی از جمله محورهای این کارگاه‌های آموزشی است.”

🌀رونمایی از سازهای سنتی همدان

“رونمایی از سازهای سنتی همدان که ثبت ملی شده‌اند، اجرای زنده گرگوربافی بوشهر، اجرای زنده دمام‌سازی بوشهر، تجربه گردشگری در رشت و کارگاه رشت‌شناسی، لرستان‌شناسی، جشنواره پنبه گلستان، رونمایی از جاجیم صبح مازندران نیز از دیگر برنامه‌های جانبی این نمایشگاه است. امسال همچنین در کنار شرکت‌های گردشگری داخلی، تعدادی از شرکت‌های گردشگری کشورهای اندونزی، سن‌پترزبورگ روسیه و ماداگاسکار، ترکیه، قطر، مالزی، تایلند، تاجیکستان، برای تبلیغ سفر حضور دارند. ‌”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا