اقتصادی

میانبُر اقتصاد جهانی

اوراق بهادار یکی از مهمترین ابزارها در اقتصاد جهانی است که به عنوان پُلی بین سرمایه‌گذاران و نهادهای نیازمند سرمایه عمل می‌کند. اوراق بهادار دارایی‌های قابل معامله‌ای هستند که عملکرد بازارهای مالی را تسهیل می‌کنند و فرصت‌هایی را برای سرمایه‌گذاری و مدیریت ریسک ارائه می‌دهند.

 تشکیل بازار مالی با اصلاحات اقتصادی و حقوقی و ایجاد زیرساخت‌های بازار امکان‌پذیر است. ظهور مکانیسمی که تبدیل پس‌انداز به سرمایه‌گذاری را در زمانی که سرمایه‌گذاری و مشارکت توسط افراد مختلف انجام می‌شود، تضمین کند، به یک امر فوری تبدیل می‌شود.

سوالات متداول درباره کارکردهای بازار اوراق بهادار

بازار اوراق بهادار پل ارتباطی بین سرمایه‌گذار و شرکت هاست که در ازای تأمین بودجه لازم، راه‌هایی را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند تا بازده سرمایه‌گذاری خود را کسب کنند. این بازار شامل تمام اشکال ابزارهای مالی مانند سهام، اوراق قرضه و مشتقات آن می‌شود و تمام اینها ابزارهایی هستند که برای اهداف مختلف اقتصادی استفاده می‌شوند. بازارها در بورس‌ها و همچنین در بازارهای فرابورس به صورت کنترل‌شده اما باز، فعالیت می‌کنند.

بازار اوراق بهادار را می‌توان بازاری تعریف کرد که در آن سهام، اوراق قرضه و حتی مشتقات ابزارهای مالی خرید و فروش می‌شوند. نگرش بازار مربوط به اوراق بهادار شامل شناخت روندهای بازار، عملکرد شرکت‌ها و مدیریت ریسک است. برخی از ابزارهای مورد استفاده برای پیش‌بینی حرکات قیمت شامل تحلیل تکنیکال، نمودارهای سهام و شاخص‌های بازار است. استراتژی‌های مختلفی مانند معاملات روزانه، معاملات نوسانی و معاملات آپشن وجود دارد.

بازار اولیه، بازاری است که شرکت‌ها با انتشار اوراق بهادار جدید، وجوه را جمع‌آوری می‌کنند. و بازار ثانویه، بازاری است که اوراق بهادار موجود بین سرمایه‌گذاران معامله می‌شود.

بازار اوراق بهادار بازار بسیار بزرگی است و شامل انواع ابزارها و مؤسسات مالی است که امکان معامله را فراهم می‌کنند.

بورس اوراق بهادار یکی از پلتفرم‌های سازمان‌یافته‌ای است که در آن‌ها اوراق بهادار خرید و فروش می‌شوند. نمونه‌هایی از آن شامل بورس اوراق بهادار نیویورک NYSE، یکی از بزرگترین بورس‌های اوراق بهادار در جهان، و بورس اوراق بهادار بمبئی BSE، که قدیمی‌ترین بورس اوراق بهادار در آسیا است، می‌باشد.

بازار اوراق بهادار دولتی هم شامل اوراق بهاداری است که توسط دولت منتشر می‌شود، از جمله اوراق خزانه، اوراق قرضه دولتی و اوراق قرضه شاخص تورم که در جهان معتبرند. صندوق‌های قابل معامله در بورس شامل اوراق بهادار قابل معامله، نقدینگی ارائه می‌دهند و هسته اصلی هر سبد سرمایه‌گذاری را تشکیل می‌دهند.

بازار مالی و عناصر آن با انجام این وظیفه، امکان توزیع مجدد مؤثر منابع سرمایه بین افراد و فعالان اقتصادی را فراهم می‌کند. بازار مالی نقش مهمی در احیای بخش واقعی بعنوان محل عبور جریان نقدی در اقتصاد، به موازات سیستم بانکی، ایفا می‌کند. علی الخصوص وجود مشکل هدایت درآمدهای نفتی به سایر بخش‌ها، اهمیت ویژه‌ای برای توسعه بازار مالی کشور ایجاد می‌کند.

تشکیل موفقیت‌آمیز بازار مالی از طریق ایجاد زیرساخت‌های بازار از طریق اصلاحات اقتصادی و قانونی امکان‌پذیر است. یکی از مهم‌ترین بخش‌های زیرساخت ایجاد شده، بازار اوراق بهادار است. بازار اوراق بهادار یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها، در کنار بودجه دولت و سیستم بانکی است. این امر توزیع مجدد منابع مالی بین بخش‌ها و حوزه‌های مختلف اقتصاد را به شیوه‌های مطلوب و سودآور، به نفع توسعه پویای تولید، فراهم می‌کند.

علی جوانمردی

مبتکر، ایده‌پرداز و موسس گروه فنی مهندسی e.tok  ایتوک

تحلیل گر اقتصادی، توسعه دهنده برند ایرانی، فعال در زمینه فناوری اطلاعات، صاحب کسب وکار     

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا