فرهنگی و هنری

سیدجلال‌ نصری خیرنیک‌اندیش:”اگر استاندار البرز نبود تا حالا فرار کرده بودیم”

✍️ رضاقاسم‌پور:احتمالا شما هم با من همدل باشید که برخی سورند و سرور، انرژی بخشند و مثبت‌اندیش، مهربانند و بی‌توقع، متبسم‌اند و متعهد، تحول‌گرا هستند و انتقادپذیر، چندبعدی‌اند و دوراندیش.
البته چنین خصوصیاتی از افراد لزوما وابسته به موقعیت اجتماعی، اقتصادی و حتی شغلی آنها ندارد. یکی از مصادیق بارز این اشخاص خودساخته و انرژیک، خیر نیک‌اندیش مهندس “سید جلال نصری” می‌باشد. کسی که در این وانفسای اقتصادی با سعایت خود یک دوجین از وعده ساخت ۵۰ مدرسه را عملیاتی کرده است. همچنین با پی‌افکندن “پایگاه آموزشی بنیاد نصر” در حال خدمات رسانی رایگان آموزشی و پرورشی به دانش‌آموزان مستعد چهارگوشه استان بوده و البته سال گذشته بار کنفرانس زمین مانده ملی فیزیک را نیز به دوش کشید و… امروز ۲۹ اسفند ۴۰۳ برای تبریک سال نو و گپ و گفت دوستانه با هماهنگی قبلی در دفتر بنیاد نصر حاضر می‌شوم. یک ساعت‌ تمام عالی‌جنابان نصری، مالمیر و باقری(رییس،قائم ‌مقام و عضو بنیاد فرهنگی آموزشی نصر) را با سوالات بی‌تعارف به چالش می‌کشم. آنچه در ادامه می‌خوانیم معطوف به این گپ و گفت دوستانه ماست.

🌀 با خدا معامله کرده‌ام …

سیدجلال نصری از کنار سوالم در خصوص گذشته خود با تبسم ملیحی یواشکی رد شده می‌افزاید: متولد ایرانم. در بازار تهران از صفر شروع کرده و کم کم به تجارت فرش دست‌باف دست یازیدم و با تلاش و کوشش مستمر و عنایت باری‌تعالی نهایتا به یکی از تاجران زبده و خوشنام فرش ایران بدل گشتم. در گذشته کارهای خیرخواهانه پراکنده‌ای در خصوص آموزش و پرورش و دیگر حوزه‌ها در همین کمالشهر و …داشتم ولی آشنایی با مراد مالمیر مسیر زندگی خیری‌ام را انسجام، انتظام و قوام بخشید تا اینکه در مواجهه با دکتر عبدالهی، استاندار انرژیک و دوست داشتنی البرز وعده ساخت ۵۰ مدرسه را در استان البرز داده‌ام لُب مطلب آنکه به فرمایش حضرت سعدی:
“عهد ما با تو نه عهدی که تغیر بپذیرد
بوستانی‌ست که هرگز نزند باد خزانش”
جالبست بدانیم سیدجلال نصری از علاقمندان به فرهنگ و ادب و کلیت تمدن ایرانی بوده و کپی حافظیه و مولویه را در کماشهر کرج به زیبایی و لطافت حریر اندیشه‌ برپا کرده است.

🌀اگر استاندار البرز نبود….

نصری در خصوص چرایی و چگونگی ساخت سلسله مدارس نصر می‌افزاید: کار ما دلی و خارج از چارچوب‌های خشک و رایج اداری‌ست. در خیلی‌ از کشورها مدارس خاص با پول خیرین می‌چرخد. در ایران با توجه به تنگناهای مالی دولت، اگر خیرین مدرسه‌ساز ورود نکنند. چرخ‌های دستگاه تعلیم و تربیت زنگ زده و متوقف خواهند شد. معتقد به کار تیمی هستم. بنیاد فرهنگی آموزشی نصر آمادگی دارد تا در صورتِ پای کار بودن مسئولین مرتبط، تامین زمین بی‌حاشیه و همکاری دستگاه‌های خدمات رسان در کوتاه‌ترین زمان ممکن به وعده ساخت ۵۰ مدرسه خود عمل نماید منتهی بنیاد نصر مانند خیلی از خیرین فقط دهنده پول و تامین کننده مالی نیست بلکه مُصر و مقید به ساخت مدارس استاندارد و با کیفیت در کمترین زمان با استفاده از تکنولوژی‌های روزآمد و البته با حداقل هزینه می‌باشد. نصری در خصوص چالش‌های مدرسه‌سازی توسط خیرین می‌افزاید: متاسفانه هماهنگی و همکاری لازم بین دستگاه‌های خدمات رسانه کافی نبوده و این ناهماهنگی‌ها باعث دلسردی خیرین پای‌کار می‌شود. در یک جمله خلاصه کنم. اگر دکتر عبدالهی استاندار البرز شخصا پای کار نبود خیلی وقت پیش عطای مدرسه سازی را به لقایش بخشیده بودم.

🌀بنیاد نصر عام‌المنفعه و چند وجهی‌ست.

در پایان مراد مالمیر قائم‌مقام بنیاد ضمن تشریح صعوبت کار مدرسه‌سازی و تجارب مدیریتی و نظارتی چهار دهه خود در دستگاه تعلیم و تربیت می‌افزاید:
بنیاد نصر علاوه بر پیشتازی در نهضت مدرسه‌سازی، تابستان پارسال کار شاداب سازی ۳۰ باب مدرسه محروم استان را به دوش کشید تا غبار کهنگی و گرد شلختگی را از سیمای مدارس محروم دولتی استان بزداید. همچنین مهرماه ۴۰۲ شاهد مشارکت جدی بنیاد نصر در پشتیبانی جزوات آموزشی و تهیه کتب کنکوری برای دانش‌آموزانی بودیم که در طرح « خیرین آموزشی » مشارکت داشتند. آبان‌ماه سال گذشته نیز، بنیاد نصر ایده حمایت همه جانبه آموزشی، پرورشی، بهداشتی و مالی دانش‌آموزان مستعد و علاقه مند پایه دهم کمالشهر را به صورت پانسیون و فوق برنامه در سر می‌پروراند. با برگزاری بهینه کلاس‌ها ذهنیت مثبتی در جامعه هدف ایجاد شد تا اینکه امسال بنا به درخواست ذی‌نفعان، طرح کلاس‌های رایگان به کل استان تسری پیدا کرد.
سال ۴۰۲ علاوه بر اهدای ۱۲۰۰ پک یلدایی به فرهنگیان کمالشهر، بنیاد نصر در جلسه با استاندار صفر تا صد هزینه‌های برگزاری بهینه کنفرانسِ ملی فیزیک را تقبل و با موفقیت اجرا نمود. و..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا