حقوق شهروندیفرهنگی و هنری

آیین اختتامیه هفته بزرگداشت «حکیم نظامی» در تالار وحدت برگزار گردید

چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی، شامگاه سه شنبه (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، سفرا و رایزنان فرهنگی ۱۰ کشور خارجی از جمله سفرای تاجیکستان، سیرالئون، چک، صربستان و کرواسی و جمع پرشمار استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی و حکمت و عرفان اسلامی در تالار وحدت برگزار شد

محمد رضا محمدی ( یاشار ) پایگاه خبری موج نو نیوز: آیین اختتامیه هفته بزرگداشت حکیم نظامی شامگاه سه‌شنبه، ۲۱ اسفند، در تالار وحدت برگزار شد. این مراسم با نواختن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و سپس آیاتی از کلام‌الله مجید قرائت گردید.

در ادامه، محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، در چهارمین مراسم گرامیداشت حکیم نظامی، از سیدعباس صالحی درخواست کرد که با هدف پاسداشت، گرامیداشت و معرفی بزرگان ادب فارسی، از جمله حکیم نظامی، از آثار سینمایی در این حوزه حمایت شود.

شالویی با اشاره به گستره برگزاری این رویداد گفت: “این رخداد در ۲۷ استان کشور میزبانی شد و تمامی استان‌ها در مقام گرامیداشت و بزرگداشت نام حکیم نظامی کوشیده‌اند.”

وی افزود: “شکل‌گیری ستاد بزرگداشت حکیم نظامی در دوره‌ای که سیدعباس صالحی برای نخستین بار سکاندار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، آغاز شد. این روند در دولت سیزدهم نیز پیگیری شد و اکنون در دولت چهاردهم، شاهد برگزاری چهارمین دوره این بزرگداشت هستیم.”

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران همچنین خاطرنشان کرد که در گام جدید، طی نامه‌ای از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست شده است که فعالیت این ستاد همچنان ادامه یابد. وی تصریح کرد که در ابتدا، ۱۴ استان برای میزبانی این مراسم پیش‌بینی شده بود، اما با استقبال گسترده، در نهایت این برنامه در ۲۷ استان برگزار شد و همچنین رایزنی‌های فرهنگی ایران در کشورهای مختلف نیز در اجرای این برنامه‌ها نقش مؤثری ایفا کردند.

شالویی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در راستای پاسداشت این شاعر بزرگ، گفت: “از سال گذشته تاکنون، شاهد نصب مجسمه حکیم نظامی در میدان ونک و انتشار چندین کتاب درباره این شاعر نامدار بوده‌ایم. بخش دیگری از این کتاب‌ها نیز در نمایشگاه کتاب تهران، در اردیبهشت ۱۴۰۴، رونمایی خواهد شد.”

وی همچنین از همکاری سفارت هند و تاجیکستان در برگزاری این رویداد قدردانی کرد و بر اهمیت تعاملات بین‌المللی در معرفی مفاخر فرهنگی ایران تأکید داشت.

در ادامه مراسم، پیام رئیس‌جمهور، دکتر مسعود پزشکیان، توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر صالحی، قرائت شد. رئیس‌جمهور در این پیام، حکیم نظامی گنجوی را نگین درخشان ادب پارسی و آثار او را میراثی گرانبها برای بشریت توصیف کرد و افزود: “او شاعری نیست که تنها در اوراق کهنه دیوان‌ها جای گرفته باشد، بلکه ندای خرد و عشق او در گوش جان انسان امروز نیز طنین‌انداز است.”

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از پیام خود تصریح کرد: “حکیم نظامی یکی از بزرگترین جلوه‌های فرهنگ و تمدن این سرزمین است؛ مردی که عشق و خرد را در هم آمیخت و در آیینه اشعار خود، جهانی را به سوی صلح و عدالت رهنمون ساخت. او به ما آموخت که انسانیت، ورای مرزهای جغرافیایی و قومی، رمز همزیستی و تعالی است.”

در پایان پیام رئیس‌جمهور آمده است: “ایران همواره مهد فرزانگان و پیشگامان عرصه دانش، حکمت و هنر بوده است. ما ایمان داریم که آینده از آنِ فرهنگ، خردورزی و گفت‌وگو است و در پرتو این ارزش‌ها، جهانی سرشار از صلح، عدالت و برادری رقم خواهد خورد.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا