اقتصادیسیاسی

تنها راه کنترل دلار،جمع کردن دلار از صرافی ها و دست دلالان هستش و فقط فروش دلار از طریق بانک مرکزی صورت پذیرد

نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل گزارش «زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانید:

مجلس اول باید پاسخگو باشد چطور به شخصی که امتحان خود را دولت قبل داده دوباره رای اعتماد داد که ایشان زیان های جبران ناپذیری در همین چند ماه به کشور وارد کند.

* اگر قرار است استیضاحی صورت بگیرد وقت کشی جایز نیست سریعا این مهم را به سرانجام برسانید زیرا زمانی که کار از کار بگذرد استیضاح دیگر سودی برای اقتصاد کشور ندارد و آب رفته را نمی توان به جوی بازگرداند.

* جناب آقای دکتر همتی وزیر محترم اقتصاد .خودت پست وزیری را ترک کن این کار شما سرانجام ندارد .شک نکنید که بازار و تجار همراه جنابعالی نیستند در این باتلاقی که گیر افتاده اید فقط فرو میروید لطفاً مردم را اذیت و درمانده نکنید .

* به نظر بنده تنها راه کنترل دلار،جمع کردن دلار از صرافی ها و دست دلالان هستش و فقط فروش دلار از طریق بانک مرکزی صورت پذیرد وقتی تنها ارائه دهنده دلار خود بانک باشد میتواند قیمت گذاری و کنترل کند در غیراینصورت دلالان نمیگذارند قیمت دلار ثبات پیدا کند.اصلآ هم کار سختی نیست وقتی نیروی انتظامی دردست دولت هست بازرسی دردست دولت هست خیلی راحت میشه قیمت دلار را کنترل کرد،پس خود دولت راضی به افزایش افسار گسیخته قیمت دلار هست و بس.

الان باید یقه مجلس و گرفت که چرا هیچ اقدامی انجام نداد تا کار به اینجا برسه متاسفانه به نظر میرسه هم دست بودن مسئولین در بسیاری از موارد واقعیت داشته باشه اصلا دلم نمیخواست این واقعیت تلخ و باور کنم.

* مگر آدم عاقل از یک سوراخ چند نوبت باید گزیده‌اند تا عبرت گیرد مگر چندین وچند نوبت برای حمایت از صادرات غیر نفتی وجلوگیری از رانت ومدیریت قیمت ارز نیامدید وقیمت دلار رسمی را به قیمت دلار بازار آزاد نزدیک نکردید.حاصلش مگر افزایش نرخ دلار آزاد نبود وقتی شما دلار رسمی را افزایش نرخ می‌دهید بصورت غیر مستقیم به بازار علامت می‌دهید نرخت را ببر بالاتر مسول محترم می آید می‌گوید که ما یک میلیارد واندی دلار ودرهم برای نیاز به بازارمبادله از طریق کسانی که صادرات داشته وفروششان دلاری بوده تامین کردیم برادر عزیز تقاضای عینی موجود در بازار فقط تقاضای وار د کننده نیست شما با خیل آدمهایی طرفید که به دلیل افت ارزش پول ملی به دنبال تبدیل سرمایه اشان به دلار هستند وهرگز شما قادر به تامین این تقاضای کاذب نخواهید شد.واین چرخه معیوب ادامه داشته واز اقتصاد ملی جز ویرانه ای بجای نخواهد گذاشت. لذا مجلس محترم شورای اسلامی به منظور صیانت از ارزش پول ملی سریعا این اقدام خود را برای استیضاح وزیر اقتصاد که برای پمپاژ هیجان افزایش نرخ می آید مصاحبه می‌کند که دلار ۷۳ هزار تومان رقم پرتی نیست را سریعا عزل نمایند.

* بله دولت وقتی کاسب دلار و باعث افزایش تورم میشود دیگر کاری از دست مردم بیچاره ودر راه مانده زندگی بر نمی آید.

* همین همتی وزیر اقتصاد که براش این وزارتخانه خیلی بزرگ است و خودشو گم کرده ، همین آقا سال گذشته چنان وارد بحث اقتصاد می شد و از دولت وقت ایراداتی می گرفت بنده فکر می کردم اگه تو کشور یک نفر دلسوز و کار بلد باشد همین همتی است.

انتقاد های همتی از دولت سیزدهم :

همتی با انتقاد از سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم گفته بود: «با ادعای تثبیت اقتصادی، نرخ ارز ترجیحی را در ۲۸ هزارو۵۰۰تومان و نرخ نیما را در محدوده ۳۸‌هزار تومان برای هر دلار ثابت نگه داشتید… نتیجه چه شد؟

در ماه‌های پایانی سال و ابتدای سال ۱۴۰۳ کل عقب‌ماندگی نرخ ارز بازار ناشی از تزریق دلار با نرخ پایین‌تر، با جهش ۳۰‌درصدی به ۶۵‌هزار تومان رسید. تداوم چنین سیاستی موجب تحریک حرکت‌های سفته بازانه، خروج سنگین سرمایه و فاصله گرفتن نرخ بازار با نرخ‌های تثبیتی می‌شود.»

همتی همچنین در واکنش به گزارش رسانه دولت سیزدهم در خصوص پذیرش دلار ۱۰۰‌هزار تومانی نوشته بود: «اعلام شده با مدیریت دولت سیزدهم تا آخر دوره دلار به ۱۰۰‌هزار تومان هم نمی‌رسد! پس چرا منتقدان را به تشدید انتظارات تورمی متهم می‌کنید؟

با اعلام رسمی امکان افزایش ۴۰‌هزار تومانی دلار در ۱۸ ماه انتظارات تورمی را چگونه کنترل می‌کنید؟!»

همتی در پنجمین کنگره سراسری حزب کارگزاران سازندگی ایران در سال ۱۴۰۲ گفت :وقتی از توسعه صحبت می‌کنیم، صحبت این است که مردم باید در زندگی احساس خوشبختی کنند نه احساس اینکه فقط زنده‌اند. برای همین کشوری مثل کره به توسعه اقتصادی می‌رسد و کشورهایی مثل چین و روسیه نمی‌توانند به توسعه برسند در حالی که رشد اقتصادی خوبی داشتند و نتوانستند مردم‌شان را به چیزی که احساس کنند خوشبختند برسانند؛ به خاطر اینکه تحول در سایر ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نشأت گرفته است. باید به دو نکته کلان اقتصادی توجه کرد؛ یکی رشد اقتصادی و دیگری تورم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا