استانهافرهنگی و هنری

شریفی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز:”جوانگرایی با فسیل‌پروری سازگار نیست”

گفتگو با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز

✍️ رضا_قاسم‌پورپس از ناصر مقدم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز دچار چالش‌های جدی مدیریتی شده و نتیجتا سیر قهقرایی را طی کرده است. جان کلام آنکه یک مدیرکل و یک سرپرست تقریبا این اداره نحیف را شخم زدند.ابراهیم شریفی مدیرکل جدید ارشاد اسلامی استان البرز به واقع میراث‌دار ویرانه‌ای به تمام معنا در حوزه‌های سخت افزاری و نرم‌افزاری‌ست.

🔷مدیرکلی از جنس ارشاد البرز

با هماهنگی قبلی امروز با داود مرادخانی مدیرکل سابق دخانیات قزوین و از روسای ستادهای مردمی دکتر پزشکیان پای صحبت‌ها و دغدغه‌های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز می‌نشینیم.
شریفی مدیر کلی کارکشته و برخاسته از بدنه ارشاد البرز از جنس فرهنگ و هنر می‌باشد. در رزومه کاری وی معاون امور استان‌های وزارت ارشاد، مدیرکلی چهارمحال و بختیاری، معاونت هنری ارشاد اسلامی استان البرز و دهها فعالیت فرهنگی هنری جورواجور چشم‌نوازی می‌کند.
به عنوان خبرنگار حوزه فرهنگی چالش‌ها و دغدغه‌های مدنظر در ارشاد البرز را در چند بند در محضر مدیرکل مطرح می‌کنم و نظرات مدیرکل را نقل به مضمون می‌نمایم.

🔻فقدان زیر ساخت‌های فرهنگی در شان کلانشهر کرج

🔻وجود مخاطبان متکثر، متنوع و متوقع از حوزه شاد موسیقی تا معنوی قرآن و عترت

🔻بودجه ناکافی فرهنگی ارشاد البرز و نبود پلاتو استاندارد،سینما، فرهنگسرا و سالن در شان کلانشهر سه میلیونی و…

🔻موازی‌کاری شدید و فقدان راهبرد مشخص در برنامه‌های فرهنگی شهر و نهایتا پاسخگو بودن فرهنگ ارشاد به جای دهها دستگاه موازی با ماموریت‌های یکسان فرهنگی

🔻ناتمام ماندن اطلس فرهنگی مدون با اِعمال شاخص‌های روز و لحاظ اقتضائات قومیتی،تنوع مذاهب و سایق و علایق متکثر در استان مهاجرپذیر البرز

🔻فقدان چرخش نخبگانی لازم در بین انجمن‌‌ها، موسسات و گروه‌های فرهنگی هنری متصل به ارشاد اسلامی

🔻تلاش برای فعال‌تر شدن شورای فرهنگ عمومی و ورود به‌هنگام به مسائل فرهنگی و تدوین راهبرد‌های فرهنگی استان

🔻لزوم توجه به R&D در ارشاد اسلامی شامل پژوهش، تحقیق و توسعه (Research and development) و مجموعه اقدامات و فعالیت‌هایی که نهادها و موسسات برای نوآوری و معرفی خدمات جدید فرهنگی انجام می‌دهند.

🔷تلاش برای آشتی با نسل جوان

شریفی با دلی پُر و نگاهی نافذ بعضا جملاتم را تایید، تلطیف و گاها تکمیل کرده می‌افزاید:
ما در نیروسازی و پرورش مدیران قصور کرده‌ایم شعار جوانگرایی داده ولی در عمل فسیل‌پروری می‌کنیم ارتباط معنوی و دلی ما تقریبا با نسل جدید قطع شده است اگر دنبال تحکیم نظام، اسلام و انقلابیم باید با نسل جدید آشتی کرده و مطالباتشان را بشنویم.

🔷بحث معیشت و ایستایی فرهنگی

به دلیل نامتناسب بودن حقوق‌ کارمندان با تورم و اقتضائات جامعه، نیروهای کیفی در حال فرار به دستگاه‌های برخوردارتر بوده و یا دنبال بازنشستگی‌ زود هنگام‌اند. این مختص البرز نیست در سایر استان‌ها نیز صادق است. نیروهای به جا مانده نیز انگیزه کافی نداشته و دنبال تحرک و ایجاد تحول نیستند در حوزه‌های فرهنگی نوعی ایستایی و رکود حاکم است. نیروهای ما در کف جدول مازلو و در مباحث معیشتی و اولیه در گیر سه‌پیچ افتاده‌اند.

🔷ضرورت احیای اقتصاد هنر

دنبال فراخوان عمومی برای هم‌فکری و هم‌اندیشی با اصحاب فرهنگ و هنر جهت خروج از آچمز فعلی‌ام. حال فرهنگ و هنر و هنرمندان ما خوب نیست. باید فکری عاجل برای اقتصاد هنر و تولید درآمد از قِبل تولیدات فرهنگی هنری داشته باشیم. بخشی از برنامه‌ام تلاش برای رونق بخشی به کار شرکت‌های تعاونی متعدد همکاران، در عین نظارت بر عملکرد آنهاست.
باید برای رونق بخشی بر اقتصاد هنر از نظریات خلاقانه هنرمندان و اهالی فرهنگ الگوسازی کرده و با نظرات کارشناسی پیش ببریم.

🔷امید و نشاط اجتماعی گمشده ماست

گمشده جامعه ما امید،آرامش و شور و نشاط اجتماعی است برای عبور از شرایط بحرانی فعلی چاره‌ای جز عمل به شعار دولت مستقر مبنی بر وفاق ملی نداریم.
برای بالا بردن تاب‌آوری مردم و به خصوص جوانان باید با یک کاسه کردن امورات فرهنگی هنری با متولیان متعدد سعی کنیم اتحادملی ،همبستگی اجتماعی و مهمتر از آن احساس تعلق خاطر لازم را برای نسل جدید ایجاد نمائیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا