استانهاحقوق شهروندی

پارک‌رود یا پارک فاضلاب‌کرج ⁉️

رضا قاسم‌پور

هفته پایانی آذر ماه ۴۰۳ در ادامه سلسله بازدیدهای کانون حامیان حقوق شهروندی فرصتی دست داد تا با هماهنگی آقای نصرالهی معتمد پای‌کار منطقه حصار در معیت خانمها ناهید ختایی(مدیر عامل کانون) و خانم دکتر ناهید رشتچی(رییس کمیته محیط زیست) از پاکرود کرج(حد فاصل بیلقان تا پارک چمران)و تصفیه‌خانه حصار بازدیدی میدانی داشته باشیم.

در این بازدید تعدادی از اهالی بومی نیز با هماهنگی آقای نصرالهی به جمع ما پیوسته و در بررسی و احصا چالش‌های پاکرود نظرات انتقادی و پیشنهادی خود را در قالب چند کلیپ که از سوی حامیان حقوق شهروند در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد به اشتراک گذاشتند.

واقعیت آنست که کره زمین، تنها جایی است که می‌توانیم روی آن نفس بکشیم، اما متاسفانه تمام زیبایی آن را با زباله، نخاله، ساخت و ساز‌های غیرمجاز، قطع درختان، مازوت سوزی و … به نابودی کشانده‌ایم.

دکتر ناهید رشتچی دانش‌آموخته محیط زیست با اعلام مطلب فوق می‌افزاید: راستش نخستین بار است که پارکرود را از نزدیک می‌بینم و البته خیلی متاسف هستم از اجرای طرحی که شباهتی با پارک رودی که قرار است با توسعه پایدار هماهنگ باشد ندارد البته چیزی که امروز شاهدش هستیم پارک‌فاضلاب است تا پاکرود
ای کاش دست‌اندرکاران پروژه قبل از شروع اینکار، از کشوری صاحب تجربه مانند ژاپن الگوبرداری کرده و یا از افراد ذی‌صلاح و مطلع مشورت کارشناسی می‌گرفتند.
رشتچی با اشاره به سند آمایش سرزمینی می‌افزاید:
طبق اسناد بالادستی چنین پروژه‌هایی باید تعامل کاملی با محیط‌زیست و اکوسیستم رودخانه داشته باشند.
تجاوز به حریم و بستر رودخانه با سنگ و بتن در واقع خراش انداختن بر سیمای مظلوم طبیعت و جابجایی اکوسیستم طبیعی در پایین دست سد کرج است.

در ادامه نصرالهی معتمد منطقه در خصوص چالش‌های پاکرود در قالب: دزدی، ناامنی،بوی فاضلاب،آلودگی بستر رودخانه و وجود کارتن خواب‌ها می‌افزاید: اگر مردم پای‌کار باشند ما به کمک رسانه‌ها و تشکل‌های محیط زیستی می‌توانیم مشکلات منطقه را از مجاری قانونی حل و فصل نمائیم.

در ادامه تعدادی از شهروندان وارد بحث شده و مشکلات منطقه را عنوان می‌کنند.
ابراهیم خلیلی(مربی ورزش ایروبیک)ضمن تشکر از پیگیری حقوقی و رسانه‌ای مشکلات مردم از سوی کانون حامیان حقوق شهروندی می‌افزاید:روزهای فرد در پارک رود ورزش داریم حتی روزهای جمعه برای تشویق به ورزشکاران صبحانه می‌دهیم.
بنظرم یکی از مشکلات اصلی پاکرود،وجود پل عابر اتصالی‌ست که به واسطه آن حضور بی‌قاعده و قانون موتورسوران مناطق اطراف عملا برای اهالی بومی دردسر ساز شده است.
ساخت رمپ غیر اصولی و اشتباه روی پل باعث پدیده موتورسواران است.

جهانشاهلو از حامیان ورزشکاران حوزه معلولین نیز با اشاره به مشکلات منطقه می‌افزاید:به همت اهالی بومی و رسانه‌ها تا حدودی مسائل منطقه در حال سامان تدریجی است ما منتظر دولت و شهرداری نیستیم با فعالان و داوطلبان بومی دست به کار شده‌ایم.

در ادامه خانم ختایی با اشاره به تجاوز به حریم و بستر رودخانه می‌افزاید: طبق نظر کارشناسان در اجرای چنین پروژه‌هایی نباید حتی سنگی از بستر رودخانه جابه‌جا شود. متاسفانه پل احداثی به علت مهندسی نادرست کوتاه و معیوب بوده لذا مجبور شده‌اند با تعرض به حریم رودخانه عملا به دیواره بستر رودخانه اضافه کنند.
خلاصه اینکه اجرای معیوب طرح پاکرود خطری جدی برای موجودات زنده و گیاهان بومی بوده و به اکوسیستم منطقه آسیب های جدی وارد کرده است. ما از گروه زمین پاک برای پاکسازی مداوم بستر پاکرود سپاسگزاریم.

در پایان رضا قاسم‌پور(رییس هیات مدیره کانون حامیان حقوق شهروندی) نیز با اشاره به ورود فاضلاب مناطق اطراف به درون رودخانه می‌افزاید: دبی آب کم است لذا امکان خود پالایی رودخانه وجود ندارد متاسفانه در پایین دست با همین آب آغشته به فاضلاب کشاورزی صورت می‌گیرد. بدیهی است که جوشاندن، آلودگی آب را کامل از بین نمی‌برد و امروز شاهدیم طرحی که قرار بود باعث پمپاژ آرامش و آسایش به پایین دست سد کرج شود خود مرکز تجمع زباله و فاضلاب شهری و نتیجتا مرکز تولید و تکثیر انواع بیماری‌هاست به قول شاعر:
از طلا گشتن پشیمان گشته‌ایم
مرحمت فرموده ما را مس کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا