در جریان بازدید جمعی از نمایندگان استان تهران از دانشگاه ملی مهارت استان تهران مطرح شد که این دانشگاه با کمبود جدی خوابگاه، بودجه، استاد موظفی و امکانات و تجهیزات مواجه است و به عنوان بزرگترین سازه مهارتی کشور نیازمند نگاه ویژه مجلس است و پس از بحث و گفت و گوهای صورت گرفته نمایندگان قول حمایت از این دانشگاه از طرق مختلف را دادند.
موج نو نیوز به نقل از خبرگزاری خانه ملت؛ جمعی از نمایندگان استان تهران امروز( دوشنبه، ۲۳ مهرماه ) از دانشگاه ملی مهارت استان تهران بازدید و در نشستی با حضور رئیس و مسئولان این دانشگاه در جریان فعالیتها و مشکلات آن قرار گرفتند.
شاهرخ رامین عضو مجمع نمایندگان استان تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح این بازدید، گفت: امروز به همراه جمعی از نمایندگان استان تهران بازدیدی را از یکی از شعب دانشگاه ملی مهارت داشتیم؛ همه روسای شعب ۱۶ گانه استان تهران در نشست حضور داشتند و در جریان مشکلات آنها قرار گرفتیم.
وی افزود: هر چند آموزش دانشگاههای مهارتی به دلیل نیاز به کارگاه و تجهیزات آموزشی گران تر تمام می شود و نیاز مالی شان بیشتر است اما متاسفانه سرانه این دانشگاه ها نسبت به دیگر دانشگاه ها کمتر است.
وی یادآور شد: برخی از دانشجویان این دانشگاه از طیف خاصی از جامعه هستند و ما در این بازدید ضمن بررسی مشکلات تاکید کردیم که تمامی اهتمام خود را برای رفع مشکلات این دانشگاه از جمله تامین خوابگاه که یکی از مشکلات جدی است به کار خواهیم برد.
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس دوازدهم ادامه داد: بر اساس اظهارات مسئولان مربوطه؛ دانشگاه با کمبود برخی تجهیزات و امکانات مواجه است و پیشنهاد شد که مشکل کمبود امکانات از طریق ارائه اجناس موجود در اموال تملیکی حل کنیم و در نهایت تصمیم گرفته شد مشکلات در نامه ای به وزارت علوم ارائه شود و مشکل کمبود را هم از طرق مختلف پیگیری و حل کنیم.
رحیمی: کمبود استاد موظف و تخت و فرسودگی زیرساخت ها از مشکلات جدی دانشگاه
کامران رحیمی رئیس دانشگاه ملی مهارت استان تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد بازدید نمایندگان استان تهران از دانشگاه ملی مهارت این استان، گفت: استان تهران دارای ۸ دانشکده و ۱۶ هزار دانشجو است و در عین حال که دانشگاه ماموریت محور هستیم و از ریل ماموریتی مان خارج نشدیم با خلاء های جدی مواجه هستیم؛ ۱۱۱ استاد موظف برای ۱۶ هزار دانشجو داریم و این نسبت یک به ۱۶۰ است در حالی که در دانشگاه نظری مانند دانشگاه تهران یک به ۳۵ تا ۴۰ است و این مشکل بیانگر کمبود استاد موظف است.
رحیمی یادآور شد: علیرغم اینکه آزمایشگاههای خوبی داریم اما تاسیسات و زیرساختهای ما تا حدودی فرسوده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت استان تهران با انتقاد از اینکه دانشگاه با کمبود تخت خوابگاه، استاد موظف و زیرساخت و امکانات مواجه است، افزود: مبنای نمایندگان مجلس در آستانه سال تحصیلی بازدید از دانشگاه بود و در جریان این بازدید در نشستی مشکلات بررسی و مقرر شد از طریق بودجه های در اختیار نمایندگان و سیاست گذاری های کلان از ما حمایت شود و نگاه ویژه ای به دانشگاه ملی مهارت به طور عام و دانشگاه ملی مهارت استان تهران داشته باشند.
وی با بیان اینکه دانشگاه ملی مهارت به عنوان بزرگترین سازه مهارتی کشور نیازمند نگاه ویژه مجلس است، گفت: ۱۸۲ دانشکده داریم اما سرانه بودجه مان یک سوم دانشگاه نظری است در حالی که هزینه ایجاد یک صندلی در دانشگاه ملی مهارت حداقل ۴ تا ۵ برابر دانشگاه های نظری است و اگر نسبت را حساب کنیم یک به ۱۲ یا ۱۵ است.
رحیمی یادآور شد: دانشجویان دانشگاه ملی از خانواده های محرومی هستند و برخی از آنها هزینه های شرکت در کنکور را نداشتند و از پایه نهم به بعد به اجبار وارد بازار کار شدند بنابراین بسیار ضروری است به مشکلات این دانشگاه و دانشجویان آن نگاه ویژه ای داشته باشیم؛ در برنامه هفتم توسعه مقرر شده سهم دانشگاه های فنی و حرفه ای به ۵۰ درصد برسد این در حالی که در شرایط فعلی سهم آموزش های فنی و حرفه ای در کل آموزش کشور ۱۶ درصد است و ارتقای این مهم مستلزم اختصاص و تامین بودجه و ایجاد زیرساخت است و این سهم افزایش نمی یابد جز اینکه سیاست ها به گونه ای تدوین که گشایش ایجاد و تسهیل گری شود.
به گزارش خانه ملت؛ در این بازدید سید علی یزدی خواه رئیس مجمع و نماینده مردم تهران، فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت، علیرضا سلیمی نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه مجلس و شاهرخ رامین نماینده مردم دماوند و فیروزکوه حضور داشتند./