
عضو شورای شهر تهران: میدان آزادی نماد آزادیخواهی ایران است
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به اخبار کذب رسانههای معاند و انتشار کلیپ تصویری غیر واقعی در فضای مجازی گفت: میدان آزادی مهمترین نماد آزادیخواهی در کشورمان است و به هیچ عنوان تخریب نمیشود.
به گزارش ایرنا؛ طی روزهای اخیر، کلیپ تصویری با موضوع تخریب میدان آزادی در فضای مجازی دست به دست میشود که در آن فردی مدعی است که شهرداری تهران تصمیم به تخریب این میدان بزرگ گرفته و میخواهد آن را عملیاتی کند.
این کلیپ (ویدئو) مربوط به اواسط سال گذشته (۱۴۰۲) است، زمانی که شهرداری تهران در حال اجرای طرح ایجاد پارکینگ در بخشی از فضای سبز اطراف میدان آزادی بود. و هیچ ارتباطی به تخریب سازه برج آزادی ندارد ولی در بهبوه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در فضای مجازی بازنشر شده و آن را دستاویزی برای حمله به شهرداری تهران قرار دادهاند.
علیرضا نادعلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میدان آزادی همچون نگینی است که در پایتخت میدرخشد و جزو هویتهای تاریخی شناخته شده کشورمان بشمار میآید؛ چگونه میشود به چنین اقدامی مبادرت ورزید؛ بنابراین محکم میگویم هرگونه ادعایی در این باره پوچ بوده و دروغ در دروغ است.
وی با تاکید بر اینکه در هیچ دورهای از مدیریت شهری پیشنهادی مبنی بر تخریب میدان آزادی ارائه نشده است، افزود: از بدو انقلاب تاکنون تمام اتفاقات، رویدادها و راهپیماییهای اصلی کشورمان در این مکان یعنی میدان آزادی برگزار شده و از این پس، هم چنین خواهد بود حال سوال من از دروغ پردازان این است که چگونه ممکن است چنین تصمیمی درباره تخریب مکانی به این مهمی در کشور گرفته شود؟
سخنگوی شورای شهر همچنین با تاکید بر ماندگاری میدان آزادی گفت: اتفاقا طرحی در دست بررسی داریم که بر اساس آن میدان آزادی را با همین هویت و شمایل حفظ کرده و روی آن به عنوان میدانگاه فرهنگی با گرایش گفتمان انقلاب اسلامی کار بیشتری صورت گیرد.
نادعلی با بیان اینکه امام خمینی (ره) در بدو وردشان به کشور تاثیر بسزایی در فضای میدان آزادی برجای گذاشتند، ادامه داد: همه به این اعتقاد داریم که امام خمینی (ره) با رویکرد و نگاه ویژه بدون دخالت کسی؛ این میدان را که طاغوت یعنی شاه مخلوع ایجاد کرده و قصد داشت نام و یاد خودش را در این میدان حفظ کند، تبدیل به مهمترین نماد آزادیخواهی دنیا کرد بنابراین این میدان به هیچ عنوان دست نخواهد خورد.
سخنگوی شورای شهر با اشاره به این دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: طبیعی است که باز هم زمان انتخابات ایران فرا رسیده و رسانههای معاند بدنبال خوراک برای مقابله با تصمیمات مهم کشورمان میگردند به همین منظور آسمان و ریسمان را غیر عاقلانه و غیر منطقی بهم میبافند تا به هدفشان برسند که باید مراقب این افکار رسانهای مخرب باشیم.
به گزارش ایرنا، برجِ آزادی سازه ای در غرب تهران پایتخت ایران اسلامی است که اصلی ترین نماد دوره معاصر بشمار میآید.
تاریخچه ی برج آزادی
برج آزادی، سازهای با نگرشی مدرن و بازتابی از میراث هنری ایران است. این بنا، ابتدا با نام برج شهیاد شناخته میشد و پس از انقلاب ۱۳۵۷ به نام فعلی درخشید. نماد اصلی و تشخیصی تهران، برج آزادی به عنوان نمادی از “ایرانِ مدرن” در مرکز میدان آزادی قرار دارد.
این برج، در سال ۱۳۴۹ هجری خورشیدی توسط معمار برجنا حسین امانت طراحی و تحت نظارت محمد پورفتحی اجرا شد. ساختار معماری برج آزادی، یک تلفیق هنری از دورانهای هخامنشی، ساسانی و اسلامی را به تصویر میکشد.
محوطه زیرین برج، خود را به دلیل وجود تالارهای نمایش، نگارخانه، کتابخانه و موزه به یک مرکز فرهنگی تبدیل کرده است. در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۳، این بنا بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پیشینه ساخت برج به مسابقه طرح یک نماد شناسایی ایران با نام “شهیاد آریامهر” بازمیگردد. طرح حسین امانت به عنوان برنده این مسابقه انتخاب شد و با آغاز ساخت در یازدهم آبان ۱۳۴۸ هجری خورشیدی، پس از بیست و هشت ماه کار، در ۲۴ مهرماه ۱۳۵۰ با نام برج شهیاد به بهرهبرداری رسید.
در جشن گشایش این برج، حضور محمدرضا پهلوی و همسرش فرح پهلوی همچون سایر مقامات مهم داخلی و خارجی، جشنی با شکوه را برگزار کردند. این برج، به عنوان یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران، به تلفیق هنرهای هخامنشی، ساسانی و اسلامی، به عنوان یک شاهکار معماری به چشم میخورد.