آمریکا نتانیاهو را از حمله مجدد به ایران منصرف کرد؟

آمریکا نتانیاهو را از حمله مجدد به ایران منصرف کرد؟

زمان انتشار : 2024/04/16 - 01:14

ایران ۷۲ ساعت پیش از حمله برخی کشور‌های منطقه را از حمله آگاه کرده بود تا یک برخورد نظامی، تصادفی و غیرمحاسبه نشده بی‌جهت به وجود نیایید.

موج نو نیوز :داوید باراک خبرنگار سرشناس صهیونیست اعلام کرد که آمریکا و متحدانش در خصوص مقیاس حمله ایران به اسرائیل  «شگفت زده» شده اند. تنها دو  چند روز قبل، روزنامه واشنگتن پست  به نقل از منابع امنیتی غربی مدعی شده بود که ایران تمایلی ندارد تا از خاک خود مستقیماً به اسرائیل حمله کند و این کار را به گروه‌های نیابتی هم پیمانش خواهد سپرد. با این همه حمله گسترده  پهپادی  به همراه موشک‌های کروز و بالستیک منطقه را بهت زده کرد.

آیا اسرائیل پاسخ خواهد داد؟

در حال حاضر یکی از مهمترین سوالات در سطح افکار عمومی ایران و سایر کشور‌ها این است که آیا اسرائیل  قصد پاسخگویی به این حمله را دارد. با توجه به جمله کلیدی سرلشکر باقری که اظهار نمود: «از نظر ما این عملیات تمام شده است» جمهوری اسلامی به وضوع موضوع خود را در مورد عدم تمایل به ورود به یک رفت و برگشت پینگ پنگی نظامی، روشن ساخت.

در ساعات اولیه حمله، منابع اسرائیلی اظهارات ضد و نقیضی را اطلاع رسانی می‌کردند.   رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از سخنگوی  زبان عربی نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد: «پاسخ اسرائیل قاطعانه» خواهد بود.

یتمار بن گویر رهبر جنبش اقتدار ملی و وزیر افراطی امنیت ملی در اسرائیل، خواستار «پاسخی خرد کننده» شد.

خبرگزاری وای نت اسرائیل نیز مدعی شد برخی وزرای کابینه در جلسه امنیت ملی خواستار ضد حمله شده اند. با این همه به نظر می‌رسد در این زمینه اختلاف نظر جدی در درون رژیم بروز کرده است.

رسانه‌های  اسرائیلی مدعی شدند که بنی گانتز رهبر اپوزیسیون که به عنوان عضو کابینه امنیتی در دولت حضور دارد، به دلیل شرایط بغرنج اسرائیل مخالف پاسخگویی به این حمله است. گانتس در  اعلامیه‌ای رسمی گفت: «ما در مکان و زمان مناسب» پاسخ خواهیم داد.

تحلیلگران عبارت “زمان و مکان مناسب” را به عنوان نشانه‌ای از عدم تمایل وی برای ورود به یک دوئل نظامی تفسیر کردند. یک کارشناس آمریکایی اسرائیلی در گفتگو با شکبه کان اسرائیل گفت: بی شک پس از این حمله یک خاورمیانه جدید متولد شد، ایران نشان داد که از سیاست  صبر راهبردی به بازدارندگی فعال چرخش کرده و ابای از پذیرش ریسک نظامی و ضربه مستقیم به اسرائیل ندارد، این مسئله همه معادلات ژئو پلتیک ۴۵ سال اخیر را تغییر خواهد داد.

از مجموع اظهارات مقامات اسرائیلی اینگونه بر می‌آید که تمایلی برای پاسخگویی سریع و برانگیختن خشم بیشتر تهران ندارد، به ویژه که جمهوری اسلامی تهدید کرد در صورت حمله اسرائیل در موج بعدی با تعداد بسیار بیشتری موشک و پهپاد به اسرائیل حمله خواهد کرد. کارشناسان بر این اعتقادند، هیچکدام تمایلی به برافروختن یک جنگ تمام عیار منطقه‌ای ندارند.

رئیس جمهور اسرائیل نیز به اسکای نیوز گفت: «این حمله مانند یک اعلان جنگ بود». البته رویترز مدعی شد: «اکثریت کابینه اسرائیل طرفدار پاسخگویی به ایران هستند، اما در مورد زمان و مکان پاسخگویی اختلاف نظر دارند»

 با توجه به در پیش بودن انتخابات در آمریکا و تاثیر شدید قیمت بنزین و تورم در انتخاب مجدد بایدن، او به دولت اسرائیل فشار می‌آورد که شعله جنگی جدید را روشن نکنند. نتانیاهو نیز به شکلی قابل ملاحظه به کمک‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکا به ویژه در میانه جنگ غزه نیاز دارد.

ادعای جروسالم پست در مورد اهداف ضد حمله

این روزنامه اسرائیلی در تحلیلی با کمک نظامی‌های سابق اسرائیلی بررسی کرد اگر اسرائیل پاسخ دهد چگونه و به کجا حمله خواهد کرد. در این تحلیل به بمب‌های سنگرشکن ۳۰ هزار پوندی اشاره شده بود که از سوی آمریکا در اختیار رژیم صهونیستی قرار گرفته تا به ادعای این روزنامه بتواند به عمق ۸۰ متری سایت فوردو در ایران نفوذ کند. در این تحلیل همچنین به ایستگاه‌های هسته‌ای و تحقیقاتی در اراک، تهران، رامسر و بناب نیز اشاره شده است.

در  گزارش این روزنامه اظهار نگرانی شده که آیا کشور‌های منطقه مانند عراق، ترکیه و عربستان به جنگنده‌های اف ۳۵، اف ۱۸ و اف ۱۵  اجازه خواهند داد تا از خاک آن‌ها عبور و پس از حمله به ایران از همان مسیر بازگردد، به ویژه که آن‌ها در برگشت نیاز به سوخت‌گیری هوایی نیز خواهند داشت.

بایدن نتانیاهو را منصرف کرد/ روی ما حساب نکن

روزنامه نیویورک تایمز مدعی شد جو بایدن در تماسی تلفنی با اشاره به عدم تلفات  انسانی و خسارت عمده (به ادعای این رسانه آمریکایی) نتانیاهو را در مورد پاسخگویی منصرف کرده است. همین روزنامه به سراغ شهروندان اسرائیلی رفت و از شکاف عمده در میان آنها در مورد پاسخ یا عدم پاسخ به این حمله خبر داد. به گفته این نشریه آمریکایی، بسیاری از اسرائیلی‌ها معتقدند که فعلاً باید بر روی جنگ غزه متمرکز باشد و تکلیف آن و همچنین مسائل اقتصادی و مسئله گروگان‌ها را معلوم سازد و نیازی به گشودن یک جبهه جدید آن هم در برابر یک دشمن بسیار قدر مانند ایران نیست. با این همه یهودی‌های تندرو حصیدی به خبرنگار این روزنامه گفته‌اند که خواهان کنار گذاشتن تعارف و رویارویی مستقیم با ایران هستند.

با وجود آنکه جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده پیشتر گفته بود که تعهد آمریکا به اسرائیل «آهنین است»، اما به گفته شکبه ABC بایدن در گفتگوی تلفنی صراحتاً از نتانیاهو پرسیده: «آیا او قصد دارد پای آمریکا را به یک جنگ منطقه‌ای بکشاند؟!» بایدن اعلام کرده در صورت پاسخ اسرائیل به صورت نظامی با تل آویو همکاری نخواهد کرد.

پادشاه اردن نیز که نیمی از جمعیت کشورش را اتباع فلسطینی‌تبار تشکیل می‌دهند و تبار ملکه این کشور نیز فلسطینی است، در بیانیه‌ای رسمی منکر کمک به اسرائیل شد و مدعی شد تنها با هدف حمایت از امنیت شهروندان پهپاد‌های که وارد آسمان این کشور شده بودند را هدف قرار داده اند.

سوتی فیک نیوز‌ها

برخی منابع خبری داخلی در میانه التهاب حمله ویدئو‌های منتشر کردند که به ادعای آن‌ها تصاویر حملات ایران و آتش گرفتن فرودگاه و دیگر اماکن اسرائیل است. در ادامه کاربران و رسانه‌های فکت‌سنج بین‌المللی معلوم ساختند که فیلم آتش سوزی در واقع مربوط به تگزاس آمریکا است. همچنین فیلمی که این رسانه‌ها تحت عنوان فرار شهروندان صهیونیستی منتشر کرده اند در حقیقت مربوط به یک کنسرت در آرژانتین است.

یکی دیگر از فیلم‌های منتشره توسط رسانه‌های اصولگرا نیز مربوط به سال ۲۰۲۱ و حملات راکتی غزه بود که با عنوان حمله شب گذشته منتشر شد. یک کارشناس امنیتی اصولگرا با انتقاد شدید از این رسانه‌ها، انتشار اطلاعات و ویدئوهای غیرواقعی و بی‌دلیل آن‌ها را عاملی برای گزگ دادن به دست دشمنان خواند تا این عملیات که مقامات ارشد نظامی آن را موفقیت‌آمیز اعلام کرده‌اند را تحت شعاع قرار دهند.

برخی دیگر از کاربران ارزشی نیز با انتقاد از این رسانه‌ها، اقدام آن‌ها را مصداق دوستی خاله خرسه و مایه آبروریزی تفسیر کردند که برای دشمنان تولید خوراک می‌نمایید، به ویژه که در دنیای مدرن و با وجود هزاران کاربر تیزهوش در فضای رسانه این قبیل مطالب نادرست خیلی سریع افشا می‌شود و نشانه‌ای از عدم آشنایی این رسانه‌های محافظه کار با شرایط و ویژگی‌های جنگ روایت‌ها است.

کمی هم به فکر اتحاد باشید

چهره‌های اصلاح طلبی مانند عبدالله رمضانزاده، عباس عبدی، ابطحی و بسیاری دیگر از مسئولان درخواست کردند که توجه بیشتری به انسجام ملی داشته باشد و با طرح‌های جنجالی و حمله به منتقدان در این زمانه حساس بی‌جهت در جامعه دو قطبی‌سازی نکنند.

جنگ سفرا

در زمان حمله، ناو هواپیمابر فرانسوی به صورت فعالانه در رهگیری موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی شرکت کرد. ریشی سوناک نخست وزیر انگلستان نیز ضمن محکوم کردن این حمله به صراحت گفت که در خنثی کردن حمله سپاه به اسرائیل کمک کرده است. جنگنده‌های بریتانیایی از قبرس برخواستند تا پهپاد‌های ایرانی را پیش از رسیدن به اسرائیل رهگیری کنند. آلمان نیز مشارکت فعالی در کمک اطلاعاتی به رژیم صهیونیستی داشت. همین مسئله باعث احضار سفر‌های آن‌ها در تهران شد، این کشور‌ها نیز متقابلاً سفرای ایرانی را احضار کردند.

اردن نیز سفیر ایران را به خاطر مطالبی که در رسانه‌های ایران در مورد پادشاه این کشور نوشته شده بود احضار کرد. اکسیوس نیز مدعی شد که برخی کشور‌های منطقه مانند عربستان علی‌رغم محکومیت ظاهری، کمک‌های نامحسوسی به اسرائیل ارائه کرده‌اند. چندین موشک نیز  از سوی پایگاه نیرو‌های آمریکایی مستقر در عراق منهدم شد.

البته به ادعای دویچه ویله ایران ۷۲ ساعت پیش از حمله برخی کشور‌های منطقه را از حمله آگاه کرده بود تا یک برخورد نظامی، تصادفی و غیرمحاسبه نشده بی‌جهت به وجود نیایید. منبع : آفتاب نیوز

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*