اجتماعی

وضعیت بغرنج کارگران؛ سفره‌‌ها کوچکتر شد و امنیت شغلی برنگشت!

عضو هیئت اجرائی خانه کارگر استان قم گفت: سقوط ارزش واقعی حقوق و دستمزد کارگران طی سال‌های متمادی بدون در نظر گرفتن شوک‌های ارزی و تورم واقعی، فقط کارگران بسوی فقر بیشتر سوق داده می‌شوند.

یک فعال کارگری گفت: سال ۱۴۰۲ برای کارگران با یک قانون‌گریزیِ بزرگ از سوی وزارت کار آغاز شد؛ قرار بود با افزایش دستمزدِ کارمندان و عدم کنترل نرخ تورم، دستمزد در میانه‌ی سال افزایش پیدا کند که این اتفاق نیفتاد.

کارگران سال ۱۴۰۲ را چگونه گذراندند؟ ناصر چمنی، فعال کارگری، در پاسخ به این سوال گفت: در سال ۱۴۰۲ هیچ مشکلی از روی دوش کارگران برداشته نشد و مشکلاتِ بیشتری هم بر روی دوش آن‌ها بار شد. کارگران با مسائلی، چون نبودِ امنیتِ شغلی و نبودِ ایمنی در محیط کار دست به گریبان هستند. این مشکلات سال‌ها وجود داشته و کارگران همواره در چنین شرایطی کار کرده‌اند. آمار مرگ و میرِ ما در سوانحِ کارگری بسیار بالاتر از کشور‌های همسایه است و وضعیتِ ایمنیِ کارگاه‌های ما با کشور‌های پیشرفته قابل مقایسه نیست؛ بنابراین کارگران هم از امنیتِ جانی و هم امنیتِ شغلی بی‌بهره هستند. 

وی ادامه داد: متأسفانه در دولت سیزدهم بزرگترین مشکل کارگران، دغدغه‌ی زندگی کردن و گذرانِ زندگی شد. البته این مشکل از خیلی وقت پیش وجود داشت، اما در دولت آقای رئیسی این مشکل بیشتر از قبل شد. هزینه‌های زندگی بالا رفت، تورم بیشتر شد و دستمزدِ کارگران، حتی مطابق با نرخ تورم هم افزایش پیداد نکرد. عوض ◀️ بدل کن | پاکت سایت ویژه عوض و بدل کالا و خدماتاطلاعات بیشترتبلیغ


چمنی به افزایش دستمزد ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: افزایشِ دستمزد ۲۷درصدی برای سال ۱۴۰۲ به قدری ناچیز بود که صدای همه‌ی کارگران را درآورد. سال ۱۴۰۲ برای کارگران با یک قانون‌گریزیِ بزرگ از سوی وزارت کار آغاز شد؛ قرار بود با افزایش دستمزدِ کارمندان و عدم کنترل نرخ تورم، دستمزد در میانه‌ی سال افزایش پیدا کند که این اتفاق نیفتاد. 

این فعال کارگری گفت: اثر افزایش ۲۷درصدی دستمزد همان ماه‌های ابتدایی سال از بین رفت و قیمت‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد. رفته رفته در میانه و انتهای سال با توجه به شوک‌های ارزی کارگران بیش از بیش قدرت خرید خود را از دست دادند و دستمزد ناچیزتر از قبل شد. تبلیغجشنواره نوروزی ۱۴۰۳ ایران هاست | ۲۵ درصد تخفیف ویژه هاست لینوکسدریافت تخفیف

وی بیان کرد: متأسفانه مسئولانِ وزارت کار در این دوره، دستمزدِ دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را با هم جمع می‌کنند و مدعی هستند دولت سیزدهم بیشترین افزایش دستمزد را داشته است. این جمع زدن ابداعِ جدیدی است! دستمزد هر سال باید مطابق با نرخ تورم و سبد حداقل‌های زندگی افزایش یابد، که این اتفاق نیفتاده است. حتی در سالی که دستمزد ۵۷ درصد افزایش یافت باز هم با سبد حداقل‌های زندگی فاصله‌ی قابل توجهی داشت. 

چمنی بیان کرد: با توجه به تورم روز افزون در کشور، سفره‌ی کارگران بسیار کوچک شده و مشکلاتِ امنیت شغلی و ایمنی و بهداشت کار همچنان وجود دارد و این مشکلات بیشتر از قبل شده است.

این فعال کارگری به وعده‌ی دولت برای افزایش امنیت شغلی کارگران اشاره کرد و گفت: در هفته‌ی کارگر آقای رئیسی به وزیر کار دستور پیگیریِ وضعیتِ امنیت شغلی کارگران را داد که این پیگیری هم به جایی نرسید و این مشکل همچنان به قوت خود باقی است. 

چمنی ادامه داد: تلاش برای تغییر قانون کار، موادِ ضد کارگری برنامه توسعه هفتم و لایحه بودجه ۱۴۰۳ موارد دیگری است که باید به آن اشاره کرد. امسال افزایش سن بازنشستگی بالاخره به تصویب رسید. در یک کلام بگویم که کارگران سال ۱۴۰۲ را با سونامیِ مشکلات گذراندند.

کارگران به سوی فقر سوق داده می‌شوند

همچنین داوود کشوری با انتقاد از رویه غلط تعیین دستمزد کارگران گفت: برخی افراد با شعار، برقراری عدالت در تعیین دستمزد بر طبل تو خالی میکوبند، آخر چطور می‌شود بدون توجه به میزان تورم با افزایش حداقلی حقوق و دستمزد کارگران به عدالت اجتماعی رسید!

رئیس انجمن‌صنفی گچ‌کاران قم با بیان اینکه برخورد خوبی با نمایندگان کارگری در جلسات شورای عالی کار نشد و حاکمیت مطلق در تعیین حداقل حقوق و دستمزد با دولت است، در ادامه گفت: بهتر است دولت بجای سرکوب مزد و مقاومت در مقابل افزایش عادلانه و معقول حقوق و دستمزد کارگران کمی حد انصاف داشت و نیم نگاهی هم به وضعیت بغرنج کارگران می‌کرد.

او با طرح این سوال از مسئولان که چگونه و با چه معادله‌ای یک کارگر با دریافت حداقل حقوق زیر ۱۵ میلیون تومان می‌تواند حداقل‌های یک زندگی در تامین معاش، خوراک و پوشاک و مسکن و غیرو… را در یک خانواده ۴ نفره مدیریت کند، در پایان گفت: تا چه زمانی جامعه کارگری و بازنشسته باید تاوان تصمیمات نابخردانه و غلط برخی مسئولانی را بدهند که درکی از وضعیت بغرنج کارگران ندارند.

منبع: خبرگزاری ایلنابازسازی و دکوراسیون ساختمان با آچاره | مشاوره و بازدید رایگانویزای توریستی کانادا، رایگان به ویزای کار تبدیل کن!صندوق درآمد ثابت لوتوس پارسیان با ۲۷٫۵$ سود و نقدشوندگی بالا✅صندوق درآمد ثابت با بالاترین سود ماهیانه و بالاترین نقدشوندگی✔️گزارش خطا۷لینک کوتاه: https://aftabnews.ir/003m21برچسب ها: دستمزد کارگران ، خط فقر

Bookmark and Share

بازدید از صفحه اولارسال به دوستاننسخه چاپیذخیرهعضویت در خبرنامه

مطالب پیشنهادی از سراسر وبپیشنهاد توسطبازسازی و دکوراسیون ساختمان با آچاره | مشاوره و بازدید رایگانخدمات دوخت و نصب پرده آچاره درمحلخدمات کلیدسازی آچاره در محلویزای توریستی کانادا، رایگان به ویزای کار تبدیل کن!پیکاپ ویزا با آبرنگ سفر، بهترین قیمت، بیشترین سرعت!صندوق درآمد ثابت لوتوس پارسیان با ۲۷٫۵$ سود و نقدشوندگی بالا✅

مطالب پیشنهادیپیشنهاد توسطبازسازی و دکوراسیون ساختمان با آچاره | مشاوره و بازدید رایگانخدمات دوخت و نصب پرده آچاره درمحلویزای توریستی کانادا، رایگان به ویزای کار تبدیل کن!کارت عضوشتاب نکسو با سود روزشمارصندوق درآمد ثابت لوتوس پارسیان با ۲۷٫۵$ سود و نقدشوندگی بالا✅بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران کجاست؟ کلیک کن و بهترینو انتخاب کن!خبرهای مرتبطفاصله بین دستمزد و معیشت کارگر چقدر است؟دستمزد کارگران کفاف ۹ روز از زندگی یک خانواده را می‌دهدچگونه کارگری که از پس هزینه‌های خود برنمی‌آید می‌تواند به فرزندآوری فکر کند؟وضعیت کارگران در سال جدید رو به بدتر شدن استخط فقر ۱۴.۵ میلیون تومان، دستمزد کارگران ۷ میلیون!نظرات بینندگانانتشار یافته: ۵ناشناس|

Iran (Islamic Republic of)

|۲۱:۴۱ – ۱۴۰۳/۰۱/۰۲۱۱۴پاسخ بیچاره کارگرعبدالرضا|

Iran (Islamic Republic of)

|۲۲:۳۲ – ۱۴۰۳/۰۱/۰۲۱۱۴پاسخ دیگه راه راست فایده ایی ندارهAmo|

Iran (Islamic Republic of)

|۲۳:۴۵ – ۱۴۰۳/۰۱/۰۲۱۱۵پاسخ درود بر شرف و غیرت نمایندگان کارگری و تمام کسانی که به هر نحوی صدای کارگران هستند….مریم|

Iran (Islamic Republic of)

|۰۰:۰۱ – ۱۴۰۳/۰۱/۰۳۱۱۶پاسخ به نظر من وقتی مسیولین حقوق چند ده میلیونی دارن چطور میتونن اوضاع بغرنج قشر کارگر رو درک کنند.بازنشسته|

Iran (Islamic Republic of)

|۰۹:۳۴ – ۱۴۰۳/۰۱/۰۳۱۱۳پاسخ وضعیت باز نشسته ها هم بدتر شاغلین هم همین طورنظر شما

پربیننده ترین عناوینآخرین اخبار

نوه گوگوش جای او را گرفت

عکس| مادر زیبای ارسلان قاسمی، بازیگر سریال چشم باد

سکانس جنجالی در سریال امنیتی صداوسیما

قسم رائفی پور برای حذف قالیباف

اولین علائم کمبود «ویتامین دی» کدام است؟

ضرورت شفاف‌سازی مستند در قضیه اراضی منتقل شده به کاظم صدیقی/ زمانه‌ی پاک کردن صورت مسئله گذشته

از چای دبش تا باغ ۴۲۰۰ متری؛ با اعتماد مردم چه می کنید؟

شرایط فروش اقساطی کرمان خودرو تحویل فوری از سایا خودرو

خیلی از زنان چادری، چادر از سر بر داشتند؛ حجاب زوری یعنی پاسخ منفی مردم

عکس| کنایه تندوتیز حسین ماهینی به کاظم صدیقیآمریکا و ایران در عمان مذاکرات محرمانه داشته‌اند؛ ماجرا چه بود؟سبد معیشت بیش از ۳۰ میلیون تومان است؛ قانون‌گریزیِ بی‌سابقه تصمیم‌گیران!ادعای آمریکا و انگلیس علیه ایران در شورای امنیتماجرای باغ ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در شمال تهران و چند سؤال از کاظم صدیقی!گرانفروشی در عرضه بلیت و هشدار سازمان بازرسی به وزارت راهآمریکا و ایران در عمان مذاکرات محرمانه داشته‌اند؛ ماجرا چه بود؟سبد معیشت بیش از ۳۰ میلیون تومان است؛ قانون‌گریزیِ بی‌سابقه تصمیم‌گیران!ادعای آمریکا و انگلیس علیه ایران در شورای امنیتماجرای باغ ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در شمال تهران و چند سؤال از کاظم صدیقی!

مطالب پیشنهادیپیشنهاد توسطبازسازی و دکوراسیون ساختمان با آچاره | مشاوره و بازدید رایگانویزای توریستی کانادا، رایگان به ویزای کار تبدیل کن!صندوق درآمد ثابت لوتوس پارسیان با ۲۷٫۵$ سود و نقدشوندگی بالا✅صندوق درآمد ثابت با بالاترین سود ماهیانه و بالاترین نقدشوندگی✔️پربحث ترین عناوینdot

این دهک‌ها تا جمعه منتظر واریز یارانه بمانند  (۴۵ نظر)

دارندگان دسته چک بخوانند  (۱۵ نظر)dot

ادامه واکنش‌ها به مجادله در درمانگاه قم؛ غیرقانونی، غیرشرعی | نظر مراجع تقلید درباره گرفتن عکس و فیلم بدون اجازه چیست؟  (۱۲ نظر)

نوه گوگوش جای او را گرفت  (۱۱ نظر)dot

جنجال فیلمبرداری و درگیری یک روحانی و زن جوان در قم + عکس  (۷ نظر)

سروش صحت از همسرش جدا شد؟+عکس  (۵ نظر)dot

فیلم| تمسخر آئین نوروز و لحظه سال تحویل توسط رائفی‌پور  (۵ نظر)

صدیقی: مرفهان بی درد در انتخابات شرکت نکردند و کنار کشیدند  (۵ نظر)dot

وضعیت بغرنج کارگران؛ سفره‌‌ها کوچکتر شد و امنیت شغلی برنگشت!  (۵ نظر)

جنجال درگیری بر سر حجاب در قم؛ واکنش دستیار رئیسی، توضیح دادستان و انتقاد مردم!  (۴ نظر)بازسازی و دکوراسیون ساختمان با آچاره | مشاوره و بازدید رایگاندریافت مشاوره✕پرطرفدار ترین عناوین

نوه گوگوش جای او را گرفت

سکانس جنجالی در سریال امنیتی صداوسیما

عکس| مادر زیبای ارسلان قاسمی، بازیگر سریال چشم باد

ضرورت شفاف‌سازی مستند در قضیه اراضی منتقل شده به کاظم صدیقی/ زمانه‌ی پاک کردن صورت مسئله گذشته

دولت محرومان عیدی مستضعفان راقطع کرد؟

خیلی از زنان چادری، چادر از سر بر داشتند؛ حجاب زوری یعنی پاسخ منفی مردم

از چای دبش تا باغ ۴۲۰۰ متری؛ با اعتماد مردم چه می کنید؟

کنسرت صادق بوقی در ترکیه!

عکس| کنایه تندوتیز حسین ماهینی به کاظم صدیقی

محسن چاوشی برای این قطعه دستمزد میلیاردی گرفت

اولین علائم کمبود «ویتامین دی» کدام است؟

فصل سوم رئالیتی شوی پدرخوانده آمد + اولین عکس از بازیکنان فصل جدید

شرایط فروش اقساطی کرمان خودرو تحویل فوری از سایا خودرو

فیلم| بیتا سحرخیز: در کنکور تقلب کردم و قبول شدم

قسم رائفی پور برای حذف قالیباف

استوری معنادارِ هنگامه قاضیانی برای سال نو

امیرحسین مقصودلو؛ تراژدی بازگشت به خانه یک خواننده پرحاشیه

عکس| پیام معنادار هنگامه قاضیانی به رسول خادم

عکس| لوگو گوگل به‌مناسبت نوروز ۱۴۰۳ تغییر کرد؛ اما ایرانی‌ها از دیدن آن محروم‌اند

فیلم| تمسخر آئین نوروز و لحظه سال تحویل توسط رائفی‌پور

لینک های مفید

جراحی بینی پارسا بیوتی

قیمت فنس باغی

دانلود آهنگ رز موزیک

سایت نوبت دهی پزشک

مرکز ایمپلنت

کاشت مو

تور کیش از مشهد

دانلود آهنگ

ساناپرس

دانلود فیلم سریال جدید

الی گشت

بلیط هواپیما

خرید فالوور اینستاگرام

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آفتاب نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.طراحی و تولید : ایران سامانه

notif denied help image

چمنی به افزایش دستمزد ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: افزایشِ دستمزد ۲۷درصدی برای سال ۱۴۰۲ به قدری ناچیز بود که صدای همه‌ی کارگران را درآورد. سال ۱۴۰۲ برای کارگران با یک قانون‌گریزیِ بزرگ از سوی وزارت کار آغاز شد؛ قرار بود با افزایش دستمزدِ کارمندان و عدم کنترل نرخ تورم، دستمزد در میانه‌ی سال افزایش پیدا کند که این اتفاق نیفتاد. 

این فعال کارگری گفت: اثر افزایش ۲۷درصدی دستمزد همان ماه‌های ابتدایی سال از بین رفت و قیمت‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد. رفته رفته در میانه و انتهای سال با توجه به شوک‌های ارزی کارگران بیش از بیش قدرت خرید خود را از دست دادند و دستمزد ناچیزتر از قبل شد. 

وی بیان کرد: متأسفانه مسئولانِ وزارت کار در این دوره، دستمزدِ دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را با هم جمع می‌کنند و مدعی هستند دولت سیزدهم بیشترین افزایش دستمزد را داشته است. این جمع زدن ابداعِ جدیدی است! دستمزد هر سال باید مطابق با نرخ تورم و سبد حداقل‌های زندگی افزایش یابد، که این اتفاق نیفتاده است. حتی در سالی که دستمزد ۵۷ درصد افزایش یافت باز هم با سبد حداقل‌های زندگی فاصله‌ی قابل توجهی داشت. 

چمنی بیان کرد: با توجه به تورم روز افزون در کشور، سفره‌ی کارگران بسیار کوچک شده و مشکلاتِ امنیت شغلی و ایمنی و بهداشت کار همچنان وجود دارد و این مشکلات بیشتر از قبل شده است.

این فعال کارگری به وعده‌ی دولت برای افزایش امنیت شغلی کارگران اشاره کرد و گفت: در هفته‌ی کارگر آقای رئیسی به وزیر کار دستور پیگیریِ وضعیتِ امنیت شغلی کارگران را داد که این پیگیری هم به جایی نرسید و این مشکل همچنان به قوت خود باقی است. 

چمنی ادامه داد: تلاش برای تغییر قانون کار، موادِ ضد کارگری برنامه توسعه هفتم و لایحه بودجه ۱۴۰۳ موارد دیگری است که باید به آن اشاره کرد. امسال افزایش سن بازنشستگی بالاخره به تصویب رسید. در یک کلام بگویم که کارگران سال ۱۴۰۲ را با سونامیِ مشکلات گذراندند.

کارگران به سوی فقر سوق داده می‌شوند

همچنین داوود کشوری با انتقاد از رویه غلط تعیین دستمزد کارگران گفت: برخی افراد با شعار، برقراری عدالت در تعیین دستمزد بر طبل تو خالی میکوبند، آخر چطور می‌شود بدون توجه به میزان تورم با افزایش حداقلی حقوق و دستمزد کارگران به عدالت اجتماعی رسید!

رئیس انجمن‌صنفی گچ‌کاران قم با بیان اینکه برخورد خوبی با نمایندگان کارگری در جلسات شورای عالی کار نشد و حاکمیت مطلق در تعیین حداقل حقوق و دستمزد با دولت است، در ادامه گفت: بهتر است دولت بجای سرکوب مزد و مقاومت در مقابل افزایش عادلانه و معقول حقوق و دستمزد کارگران کمی حد انصاف داشت و نیم نگاهی هم به وضعیت بغرنج کارگران می‌کرد.

او با طرح این سوال از مسئولان که چگونه و با چه معادله‌ای یک کارگر با دریافت حداقل حقوق زیر ۱۵ میلیون تومان می‌تواند حداقل‌های یک زندگی در تامین معاش، خوراک و پوشاک و مسکن و غیرو… را در یک خانواده ۴ نفره مدیریت کند، در پایان گفت: تا چه زمانی جامعه کارگری و بازنشسته باید تاوان تصمیمات نابخردانه و غلط برخی مسئولانی را بدهند که درکی از وضعیت بغرنج کارگران ندارند.منبع آفتاب یزد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا