میرلوحی: تابلوی «ورود به انتخابات ممنوع» مقابل اصلاح طلبان نصب کرده اند

میرلوحی: تابلوی «ورود به انتخابات ممنوع» مقابل اصلاح طلبان نصب کرده اند

زمان انتشار : 2023/01/25 - 14:56

میرلوحی با اشاره به برخی گمانه زنی ها درباره حضور برخی چهره ها در انتخابات گفت: وقتی آقای لاریجانی را به عنوان بانی وضع موجود معرفی و رد صلاحیت می کنند، شما فکر می کنید خانم هاشمی یا اقای آذری جهرمی تایید می شوند؟

به گزارش اقتصادنیوز، هنوز هنگامه انتخابات مجلس دوازدهم از راه نرسیده اما، گمانه زنی ها درباره حضور برخی افراد در این انتخابات نقل محافل رسانه ای شده است. اگر چه برخی چهره‌های سیاسی مانند حسین مرعشی از عدم برگزاری جلسات انتخاباتی خبر می دهند اما محمودواعظی از  فراهم کردن مقدمات برای انتخابات پیش رو در جلسات حزب اعتدال و توسعه خبر می دهد. 

در همین راستا، محمود میرلوحی با اشاره به رد صلاحیت چهره های اصلاح طلب در دو انتخابات گذشته، به اقتصادنیوز گفت: انتخابات اگر مانند سال ۱۴۰۰ باشد، کلید آن  را شورای نگهبان پشت کوه انداخته و تابلوی ورود ممنوع زده است. 

مشروح گفتگو میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح طلب را در اقتصادنیوز می خوانید؛

* آقای میرلوحی! اصلاح طلبان برنامه ریزی برای انتخابات مجلس آینده را کلید زده انند یا …؟

خیر، کلیدی فعلا ندارد(خنده). انتخابات اگر مانند سال ۱۴۰۰ باشد که کلید آن  را شورای نگهبان پشت کوه انداخته و تابلوی ورود ممنوع زده است. 

امیدی به تایید صلاحیت اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۲ ندارم

* یعنی امیدی برای ورود به انتخابات و تایید صلاحیت ندارید؟

اگر شرایط مانند انتخابات سال ۱۴۰۰ یا سال ۹۸ باشد خیر. دیدید که شورای نگهبان چه کرد، سوابقشان که مد نظرتان هست که چه رفتاری کردند.

وقتی در انتخابات ریاست جمهوری آقای لاریجانی یا آقای پزشکیان که الآن مجلس هستند، رد صلاحیت می کنند، معلوم است دیگران را نیز رد می کنند. تا به حال دوبار این اتفاق افتاده است. هم در انتخابات ۹۴ و هم در انتخابات ۹۸ رد صلاحیت ها را در انتخابات مجلس تجربه کردیم.  

* آقای مرعشی پیشنهادی درباره گفتگوی اصلاح طلبان با رهبری مطرح کرده بودند. ممکن است معطوف به انتخابات مجلس دیدار و گفتگویی صورت گیرد؟

بهرحال ایشان تقاضایی را مطرح کردند باید دید رهبری می پذیرند یا نه. 

نظارت استصوابی انتخابات را غیررقابتی می کند

روش شورای نگهبان نه مطابق قانون اساسی و قانون جاری کشور است نه مطابق با عرف. نظارت استصوابی انتخابات را غیر رقابتی، غیرسالم و غیرآزاد کرده است در حالی که انتخابات باید رقابتی، سالم و آزاد و همچنین منطبق بر قانون اساسی باشد. 

در شورای نگهبان فقها تصمیم گیرنده هستند، اگر چه ۶ حقوقدان توسط رئیس قوه قضائیه معرفی می شوند  اما، مجلس رای می دهد. رویکردها و رفتارهای مجلس یازدهم هم که مشخص است و حتی قوه قضائیه هم در مسیر یکدستی قرار دارد. یعنی، الآن هر ۳ قوه متاسفانه یکدست هستند. اخیرا نیز تغییراتی در این شورا رخ نداده اما  در همان مسیر گذشته قرار دارند. فعلا نشانه ای از اینکه مفهوم انتخابات برای ۱۴۰۲ شگل بگیرد وجود ندارد و برای اصلاح طلبان و اصولگرایان غیر تندرو تابلوی ورود ممنوع نصب شده است. 

مشارکت حداکثری را کنار گذاشتند زیرا…

* طی سال های اخیر نقدهایی از سوی مردم و بدنه افکار عمومی به سمت اصلاح طلبان مطرح بود، اتفاقات رخ داده طی چند ماه اخیر ممکن است تغییری در نگرش افکارعمومی نسبت به جریان متبوع شما صورت داده باشد که در انتخابات به کمک جریان شما بیاید؟

نگاه مردم کجا بچرخد؟ متاسفانه مردم از جریانات سیاسی عبور کردند. در زمان انتخابات ۹۸ بنده ناچیز چندبار گفتم که وقتی شما اصلاح طلبان را حذف می کنید، مردم به سمت شما نمی آیند. این شرایط تنها مطلوب جریان یکدست بود و معتقد بود که در انتخابات مشارکت حداکثری که مردم پای صندوق آرا بیایند، رای آن ها محدود است و برنده نمی شود. آقای چمران و رفقایشان که در شورای شهر هستند، در انتخابات شورای پنجم هم همین رای را داشتند اما نفر بیست و دوم به بعد شدند.

در مجلس دهم ملاحظه فرمودید که آقای حدادعادل و رفقایش یعنی همین تیم نمایندگان فعلی تهران، همین آرا را داشتند اما، نفر سی و یکم به بعد شدند. در مجلس خبرگان هم مرحوم یزدی و آقای مصباح نتوانستند به خبرگان راهی پیدا کنند. بنابراین، مشارکت حداکثری را کنار گذاشتند و نتیجه مطلوب را در دستور کار قرار دادند و نتیجه آن هم یکدستی قوا بود.

اصلاح طلبان حاضرند کمک کنند تا جامعه به سمت براندازی نرود

انتخابات ریاست جمهوری با مشارکت زیر ۵۰ درصد بود، وضع مجلس و شوراها هم قابل مشاهده است. حتی در سمن ها و نظام مهندسی، نظام پزشکی، کانون وکلا و اتاق بازرگانی همین مسیر را می روند. باید یک تدبیر اساسی اتخاذ شود و یک اصلاح رویکرد صورت گرفت که اصلاح طلبان در چهارچوب قانون اساسی مشارکت کنند.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*