
«از ساختمان شیشهای تا وحدت ملی؛ سفرای جهان در محوطه صداوسیما»
علیرضا نیاکان-صبح روز یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴ در راستای افشای جنایت جنگی رژیم صهیونیستی علیه ایران، سفرا و دیپلماتهای ارشد بیش از ۲۸ کشور جهان با همراهی پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما و برخی از معاونان وی از ساختمان شیشهای این سازمان که در جریان تجاوز اخیر رژیم اشغالگر قدس هدف موشک قرار گرفت، بازدید کردند.
این بازدید که با استقبال گسترده رسانهها همراه بود، صحنههای ویرانی ناشی از حمله تروریستی را به چشم جهانیان نشان داد و بر صلابت و مقاومت ایران در برابر تهدیدات دشمنان تأکید کرد. آنچه در ادامه میخوانید گزارش میدانی از بازدیدامروزمیباشد
آغاز راه ساعت ۹ صبح روزیکشنبه بیست ودوم تیرماه، کاروان سفرا و دیپلماتهای خارجی مقیم تهران، متشکل از سفرا و نمایندگان بلندپایه بیش از ۲۸ کشور از نقاط مختلف جهان، وارد محوطه سازمان صداوسیما شدند. پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی، به همراه تنی چند از معاونان خود و سحر امامی مجری مشهور شبکه خبر که وظیفه گرداندن این برنامه را داشت از مهمانان استقبال کردند.هدف اصلی این گردهمایی دیپلماتیک، بازدید میدانی از ساختمان شیشهای رسانه ملی بود که در عملیات خفتبار و غیرقانونی رژیم صهیونیستی در خردادماه گذشته، مورد اصابت مستقیم پنج موشک دشمن قرار گرفته و خسارات قابل توجهی به آن وارد شده بود که در جریان این جنایت جنگی تنی چند از همکاران رسانهای خبرگزاری صداوسیما به شهادت رسیدند.ساختمان سوخته، سند زنده جنایتدیپلماتها با عبور از ورودی نیمه ویران ساختمان به حیاط اصلی وارد شدند. دورتادور ساختمانهای سوخته و ویران شده مهمانان خارجی را در بر گرفته بود. بوی سوختگی گهگاهی آزاردهنده بود واکنش این دیپلماتها، گواه این مدعی بود.هنوز آثار انفجار و پرتاب شیشههای خرد شده در ساختمان شیشهای مشهود بود. در همان حیاط اصلی رئیس صداوسیما عنان کار را به دست گرفت و توضیحاتی ارائه کرد. اظهارات جبلی جمله به جمله توسط مترجم به زبان انگلیسی ترجمه میشد.
شرح روز حادثه از زبان رئیس سازمان صداوسیمارئیس سازمان صداوسیما در ابتدا به هدف قرار دادن پخش زنده شبکه خبر اشاره کرد و گفت: میلیونها نفر در ایران و جهان شاهد پخش زنده شبکه خبر بودند و وقتی این سازمان هدف حمله قرار گرفت، پخش زنده برنامه در حال اجرا بود و همکار شجاع ما سحر امامی و دیگر همکارانشان در استودیو در حال اجرای برنامه بودند.وی افزود: سحر امامی در حالی که ۱۱ بمب به این ساختمان اصابت کرده بود، سعی کرد آنتن را حفظ کند. این مجری تا آخرین لحظه، بدون اینکه لرزشی در صدایش احساس شود، صدای حقیقت را به مردم رساند. رئیس صداوسیما این حمله رژیم صهیونیستی را نقض آشکار حقوق بینالملل خواند و ادامه داد: برای مردم ما که هدف حمله رژیم قرار گرفتند، عجیب نبود. در جنگهای دیگر در غزه و لبنان نیز دیدیم که اولین نفرات هدف حمله، خبرنگاران بودند. در غزه نیز ابتدا شاهد فروریختن ساختمان خبرگزاریها بودیم.
جبلی در ادامه به جنگ و محاصره غزه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۳۰۰ خبرنگار در غزه توسط رژیم هدف قرار گرفتهاند و به شهادت رسیدهاند. در لبنان نیز ساختمانهای رسانهها بارها مورد حمله قرار گرفتند، به همین دلایل پیشبینی میکردیم که رژیم به سازمان حمله کند.رئیس رسانه ملی با بیان اینکه از اولین اهداف رژیم در این جنگ بهم زدن روحیه ملی مردم بود، تصریح کرد: آنها ایجاد شکاف در جامعه را دنبال میکردند اما مردم ما برخلاف آنچه رژیم فکر میکرد، رفتار کردند و همبستگی، انسجام و وحدت ملی که اتفاق افتاد بسیار مشهود بود.جبلی در ادامه اظهاراتش به وحدت ملی و همبستگی مردم ایران اشاره کرد و افزود: رسانه ملی قاب نمایش این وحدت و انسجام ملی و بهترین تریبون برای بیان وحدت بود لذا استیصال و عصبانیت رژیم از رسانه را درک میکنیم و حمله وحشیانه به این ساختمان را نشانه عصبانیت آنها از حقیقت میدانیم.وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: تمایل داشتیم نمایندگان کشورهایی که در جنگ کنار رژیم ایستادند، اینجا حاضر باشند و انتظار داشتیم چشمشان را بر حقیقت نبندند؛ البته حقیقت هرگز زیر ابر پنهان نمیماند، هرچند چشم خود را ببندند.
وی در پایان اظهارات خود تاکید کرد: درست است که این ساختمان شیشهای تخریب شده و سوخته اما همچنان استوار و ایستاده است و فرو نریخته است. ایستادگی این ساختمان نماد ایستادگی همکاران ما در رسانه ملی و همه مردم ایران است. شیشههای ساختمان شیشهای فروریخته و سوخته، اما در برابر تهاجم خصم همچنان مقاوم است و این مقاومت نماد مقاومت مردم ایران است. سپس دیپلماتها وارد بخشهای آسیبدیده ساختمان شدند.

نمایندگان کشورها، شخصاً گستردگی تخریب، دیوارهای فرو ریخته، اسکلتهای پیچ خورده و فضای داخلی ویران شده را که روزی محل فعالیت اصحاب رسانه بود، از نزدیک مشاهده کردند.پیمان جبلی به همراه سحر امامی به عنوان راهنما، در نقاط مختلف توقف کرده و جزئیات حمله، نوع موشکهای استفاده شده و شدت خسارات وارده را برای حضار تشریح کرد.تاثر و سکوت معنادار دیپلماتیکاگر چه هیچ یک از دیپلماتهای حاضر در این رویداد سخنی با رسانهها مطرح نکردند اما به وضوح از واکنشهای آنها میتوان حدس زد که در سر چه میپندارند و در دل چه حدیثی روایت میکنند. واکنشهای تأثرآمیز و سکوت و نگاههای مغموم و معنادار مهمانان نسبت به ابعاد ویرانی به وضوح هویدا بود. هر چه باشد این مهمانان دیپلمات هستند و آداب دیپلماتیک را نیک میدانند.
چنانچه سفیر کشور چین منقلب شده بود و با تلفن همراه خود از جای جای ویرانههای جنگی تصویربرداری میکرد.
سفرای کشورهای مقاومت و برخی دیگر از مهمانان افسوس و تاثر در چهرهشان موج میزد.همچنین دیپلماتهای کشورهای آرژانتین، کوبا، ترکیه، پاکستان، افغانستان و… با سکوتی معنادار و نگاهی جستوجوگر به پیرامون خود مینگریستند و گاهی تصاویری با تلفن همراه خود ثبت میکردند.بازدید سفرا که در فضایی صمیمی و همراه با توضیحات کارشناسی انجام شد، حدود دو ساعت به طول انجامید. این مراسم، علاوه بر جنبه افشاگری، نمایشی از انسجام و عزم ملی ایران و ادامه فعالیتهای رسانهای خود در سختترین شرایط و همچنین تلاش موفق دیپلماسی عمومی کشور برای جلب حمایت و همدلی بینالمللی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی بود.