فرهنگی و هنری

وضعیت موزه‌ها در تعطیلات نوروز

مدیرکل موزه‌ها گفت: موزه‌ها مطابق با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در تعطیلات نوروز فعال خواهند بود.

مدیرکل موزه‌ها گفت: موزه‌ها مطابق با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در تعطیلات نوروز فعال خواهند بود.

محمدرضا کارگر در شرح جزئیات بیشتر به ایسنا توضیح داد: موزه‌های تحت نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل خواهند بود و در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با نظر ستاد ملی مقابله با کرونا می‌توانند باز باشند.

او درباره تغییر پروتکل‌های کرونا برای بازدید از موزه‌ها در تعطیلات نوروز با توجه به نواقصی که در بخش فروش اینترنتی و نوبت‌گیری وجود دارد و نقطه ضعف‌هایی در کنترل و مدیریت بازدیدکنندگان، گفت: پروتکل‌ها تغییر نکرده است و همه موزه‌ها مطابق با دستورالعمل تهیه‌شده قبلی فعال خواهند بود و مشکلی وجود ندارد.

بنا بر آخرین آمار اعلام‌شده از سوی محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی – درحال حاضر ۳۰۰ موزه دولتی با نظارت وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و ۱۵۹ موزه خصوصی در کشور فعال است. تا قبل از کرونا ۶۲ موزه جدید افتتاح شد که ۳۹ موزه خصوصی بود.

درحال حاضر بیشتر موزه‌ها باز هستند و بازدیدکننده دارند، اما به رغم وجود پروتکل‌های بهداشتی، کنترل و مدیریت بازدیدکنندگان با مشکل مواجه است و راهنمایان موزه اکثرا نسبت به فعالیت موزه‌ها در شرایط موجود معترض‌اند. با آن‌که تاکید پروتکل‌های بهداشتی موزه‌ها برای نوبت گرفتن پیش از بازدید است، اما بیشتر موزه‌ها امکان فروش اینترنتی ندارند و بازدیدهای نوبتی با تعداد محدود در بیشتر موزه‌ها رعایت نمی‌شود. این وضعیت در اکثر موزه‌های کشور درحالی حاکم است که پیش‌بینی می‌شود با اعمال محدودیت‌های تردد و سفر در تعطیلات نوروز، میزان مراجعه مردم به موزه‌ها بیشتر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا