نتایج تحقیق تازه: خوردن غذای چرب و ناسالم برای مغز نیز مضر است

نتایج تحقیق تازه: خوردن غذای چرب و ناسالم برای مغز نیز مضر است

زمان انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۲۱ - ۰۲:۳۶

پایگاه خبری موج نو نیوزبه نقل از یورونیوز فارسی: نتایج یک تحقیق تازه نشان می‌دهد مصرف یک وعده ناسالم غذایی شامل چربی و کربوهیدرات بالا نه تنها سلامت فیزیکی فرد، بلکه بخشی از مغز را که وظیفه کنترل سوخت‌وساز بدن را برعهده دارد تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دانشمندان در دانشگاه ییل آمریکا دریافته‌اند از آن‌جا که مغز انرژی سوخت‌و‌ساز بدن و میزان قند خون را تنظیم می‌کند، می‌توان با دستکاری در ساختار آن این چرخه را در بدن هدایت کرد.

نتایج این تحقیق که در نشریه متابولیسم سلولی منتشر شده است نشان می‌دهد، پروتئینی به نام Uncoupling Protein 2 (UCP2) در ساختار سوخت‌و‌ ساز میتوکندری در سلول نقش دارد به نحوی که کمک می‌کند تا سلول تشخیص دهد چه میزان انرژی مصرف کند. محققان پی برده‌اند که اگر این پروتئین مخصوص را حذف کنند، نحوه کارکرد مغز به نحوی تغییر می‌کند که از افزایش وزن جلوگیری می‌شود.

در واقع با حذف این پروتئین از ساختار میتوکندری، میکروگلیا یا یاخته‌های کوچک در دستگاه عصبی مرکزی از فرستادن سیگنال مخصوص به مغز منع شده‌اند و درنتیجه بر کارکرد بخش هیپوتالاموس مغزی تاثیر گذاشته شده است. با این روش خوردن غذا به طور اتوماتیک کمتر و صرف انرژی بیشتر شده است. امری که عکس آن نیز صادق بوده است.

سابرینا دیانو که بیش از ۲۵ سال است در دانشکده طب دانشگاه ییل مشغول تحقیق بر مکانیزم سوخت‌و‌ساز بدن است به نشریه نیوزویک می‌گوید: «استفاده از غذاهای غنی در چربی و کربوهیدرات‌ها، حتی قبل از اینکه تغییرات در وزن بدن شروع به آغاز کنند، سبب بروز یک انگیختکی سریع در مغز می‌شود. تا کنون مشخص نبود که چه سازوکاری باعث این پاسخ ناگهانی در بدن می‌شود و نقش آن در چاقی مفرط چیست.»

به گفته دکتر دیانو: «وقتی خودمان را در معرض اینگونه مواد غذایی غنی در چربی و کربوهیدرات‌ها قرار می‌دهیم سازوکارهایی ویژه در مغز فعال می‌شوند. این ساز و کارها ممکن است از منظر تکاملی مهم باشند، ولی در دسترس بودن پیوسته مواد غذایی غنی در چربی و کربوهیدرات‌ها امری مضر است.»

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*

چهارده + چهار =